Facebook'un İşverenlerle İş Arayanları Buluşturduğu Programı Türkiye'ye Geldi

10
3
2
2
0
Facebook’un iş arayan kişiler ile işverenleri bir araya getirmeyi amaçladığı küresel projesi “Facebook ile Öne Çıkın” programı ülkemize de geldi. Böylece programın Türkiye ayağı resmen başlamış oldu.

Facebook’un küresel anlamda devam eden ve sitenin işlerliğini arttırmayı amaçlayan projeleri arasında “Facebook ile Öne Çıkın” programı da yer alıyor. Bu programda işçiler ile işveren statüsünde bulunan, çalışan arayan KOBİ’ler bir araya geliyor. Projenin ülkemizdeki ayağı da resmi tanıtımla başladı. 

Programın tanıtımı UNIQ İstanbul’da gerçekleştirildi. Tanıtım etkinliğinde KOBİ’ler, iş arayanlar, işletmeciler, girişimler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar gibi çeşitli kesimlerden 1000’in üzerinde katılımcı yer aldı. Etkinlikte hem iş arayanlara hem de işverenlere yönelik sunumlar, eğitimler ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. 

Facebook’un hedefi 20 bin kişiye eğitim vermek

derya matraş

Etkinlikte Facebook Türkiye Direktörü Derya Matraş söz aldı. Matraş, Türkiye’nin Facebook için önemli olduğunu ve yatırım almaya devam edeceğini söyledi. 

Ayrıca ülkemizdeki yerel işletmelerin büyümelerine ve insanların yeni iş bulabilmek için dijital beceriler edinmelerine yardım etmeyi istediklerini belirten Matraş, bu amaçla yatırımlar yapacaklarını da belirtti. Matraş, programın amacını ise 20 bin kişiye eğitim vermek olarak belirtti. 

Programda Türkiye’nin öncelikli olduğu belirten yönetici, "Biz 2 yıl önce Facebook'taki bütün Türkler olarak toplandık ve Türkiye'ye, Türk ekonomisine nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Burada Türk ekonomisine en çok katkı sağlayabileceğimiz alanın KOBİ'lerin ihracat potansiyelini artırmak olduğunu fark ettik. Bu kapsamda da Sınırları Aşan Türkiye çalışmasını gerçekleştirdik. Bu çalışmaya göre, 3 milyon KOBİ'den 1,7 milyonu bizim platformumuzu kullanıyor. Bunların yüzde 90'ından fazlası platformlarımız sayesinde işlerini büyüttüklerini, yeni müşterilere ulaştıklarını, yurt dışına açıldıklarını ve ek istihdam yarattıklarını söylüyor. Facebook, Türkiye'de 209 bin kişilik ek istihdam ve 15,3 milyar TL yıllık olarak ekonomik değer yaratıyor. Bu programla bunu daha ileriye götürmeyi hedefliyoruz." dedi. 

Türkiye’ye büyük ekonomik katkı bekleniyor

facebook

Facebook’un Türkiye Kamu Politikaları departmanının başında yer alan Çağatay Pekyörür, programa KOBİ’ler ile birlikte iş arayanları da dahil ettiklerini söyledi. Programa başvurunun Boost with Facebook Türkiye sayfasından ve TOBB’un ağındaki KOBİ’lere göndereceği davetlerle mümkün olduğunu söyleyen Pekyörür, "Eğitim süreçleri, e-ticaretten hiç anlamayan insanların da faydalanabileceği bir formatta tasarlandı. Nasıl Facebook ve Instagram sayfası açılmalıdan başlayarak Facebook araçlarını kullanarak müşterilerinize nasıl hedeflemeler yapmalısınıza ve yurt dışında ürünlerinizi pazarlamak için neler yapmalısınıza kadar oldukça kapsamlı bir eğitim içeriği söz konusu.

Şu anda globalde belli çalkantılar var. Buradan çıkışımız, hem ülkemizde hem de globalde dijitalleşme ile olacak. O açıdan yaptığımız bu yatırımın da Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Bizim platformumuz demokratikleşme anlamında çok önemli rol oynuyor. Bunlardan bir tanesi de aslında reklamların demokratikleşmesi... Geleneksel medyada reklam vermek, özellikle KOBİ'lerin kolaylıkla gerçekleştirebileceği bir şey değil. Bizim platformumuzda reklam ücretleri oldukça düşük ve istediğiniz hedef kitleye doğrudan reklam verebiliyorsunuz. O bakımdan da demokratikleşmenin sağlanabildiğini düşünüyoruz." dedi. 

Programın ikinci günü, 13 Eylül’de Facebook İstasyon’da gerçekleştirilecek. 

Kaynak : https://www.haberler.com/facebook-ile-one-cikin-programi-turkiye-de-basladi-12414072-haberi/
10
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
2
2
0