Facebook, Messenger Uygulamasında 'Ekran Paylaşım' Özelliğini Bazı Kullanıcılara Açtı

7
2
1
1
0
Sosyal medya devleri, uygulamalarının daha kullanışlı olması için her geçen gün bazı yenilikleri kullanıma sunuyor. Facebook da Messenger isimli uygulamasında bir dizi yeni özelliği test etmeye başladı. Bu özelliklerden biri de ekran paylaşımı. Gelin bu özelliğin detaylarına yakından bakalım.

Kullanıcıların mesajlaşma ve görüşme yaparken kullandıkları uygulamalar arasında birçok iyi alternatif bulunuyor ancak Facebook, bu konuda kendi uygulaması olan Messenger kullanıcıların ilk tercihi hâline getirmekte kararlı gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir habere göre Facebook, Messenger uygulamasına bazı yeni özellikler eklemek için çalışıyordu. Bugünse Facebook'un bu özelliklerden birini test etmeye başladığı anlaşıldı. 

Kullanıcıların görüşme sırasında birbirleriyle ekranlarını paylaşabilmeleri, bazı uygulamalarda bulunan bir özellik ancak bu özelliğin diğer birçok işlevsel özelliğe sahip olan Messenger'a eklenmesi, kullanıcıların tercihlerini değiştirebilir. Ortaya çıkan detaylara göre görüntülü ve sesli görüşme ekranına eklenecek bir buton ile kullanıcılar birbirleriyle ekran paylaşımı yapabilecekler.

Facebook Messenger'da ekran paylaşımı özelliği nasıl çalışacak?

messenger ekran paylaşımı

Arayüz üzerindeki ekran paylaşım butonuna tıklayan kullanıcılar, izin ekranında onay butonuna bastıktan sonra kameranın kapanmasıyla ekranlarını paylaşabilecekler. Bu arada bu özelliğin testinin şu an için Android sürümde geçerli olduğunu belirtelim. Ayrıca henüz geliştirme aşamasında olan bu özellik, bazı cihazlarda tam performansla çalışmayabilir. Bu noktada Facebook, beta kullanıcıları için uyarıda bulunmayı ihmal etmiyor.

Uygulamanın Android beta sürümünde test edilmeye başlanan bu özellik, kullanıcılar tarafından sevilmesi durumunda ana uygulamaya da entegre edilebilir. Bu noktada Facebook'un yeni girişimlerinin kullanıcılara iyi bir deneyim sunmak için oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni gelecek özelliklerle birlikte Messenger uygulaması, birçok kişinin favori mesajlaşma ve görüşme uygulaması hâline gelebilir. Bakalım Facebook, bu özellik için son kararını ne yönde verecek. Bu arada uygulamanın beta programına dâhil olmak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz ancak Facebook'un "Test sürümleri kararsız olabilir" uyarısını da hatırlatmakta fayda var.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/facebook-messenger-screen-sharing/
7
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
0