Facebook'un Gençlere Yönelik Satın Aldığı Uygulama, 1 Sene Bile Olmadan Kapanıyor

34
8
3
2
2
Geçtiğimiz dönemde Facebook tarafından satın alınan ve ilgi çekmeyen uygulamalar yavaş yavaş tedavülden kaldırılıyor.

Facebook her ne kadar WhatsApp ve Instagram gibi hepimizin bildiği başarılı yatırımlar yapsa dahi belki de hiç duymadığımız batık projeler de mevcut. Facebook'un geçtiğimiz senelerde satın aldığı ancak yeterli verimi alamadığı uygulamalara daha fazla tahammül etme gibi bir niyeti yok.

Faaliyetleri sonlandırılacak uygulamaların isimleri TBH, Moves ve Hello. Daha önce herhangi birini duymadıysanız, bu uygulamaların zaten dikiş tutturamadıklarını gösteriyor. Elbette herhangi bir ürünün başarısı bilinirliği veya gördüğü ilgi ile sınırlandırılamaz ama Facebook gibi devasa bir şirketin bu tip uygulamalara daha fazla yatırım yapması da beklenemez.

Peki, belki de ismini ilk kez duyduğumuz uygulamaların işlevi neydi?

  • TBH: Aslında Facebook'un çıkış noktasıyla hemen hemen aynı işleve sahip bir uygulamaydı. Gençlerin tanışması ve topluluklar kurması üzerine bir sistemi mevcuttu. Aslında bir iki hafta boyunca mağazalarda tepeye dahi oynadı. Bunu gören Facebook tarafından satın alınsa da akıbeti iyi olmadı.
  • Move: İsminden de anlayabileceğiniz gibi Move bir fitnesss uygulamasıydı. Çabuk yükselişe geçen uygulama Facebook'un satın alımı sonrası dibe çakıldı.
  • Hello: Bu uygulama ise adres defterinizi Facebook ile entegre biçimde kullanmanızı sağlıyordu. Muhtemelen kullandığı bir algoritma Facebook'un işine yaradı ve ömrü sona erdi.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/facebook-shutting-down-tbh-moves-hello-apps-low-usage-2018-7
34
8
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
34
8
3
2
2