FIFA 20'de Yer Alan Volta Modunda Oyun İçi Satın Alma Olmayacak

12
6
4
0
0
FIFA serisinde bu yıl eklenen yeni oyun modu Volta, son yıllarda futbol oyunlarında en çok göze çarpan özelliklerden biri olarak gözüküyor. EA, en azından başlangıçta bu modda oyun içi satın almalar yapılmasını istemiyor.

FIFA serisine ve genel olarak futbol oyunlarına yöneltilen en büyük eleştirilerden biri, oyunun her sene aynı olduğu yönündeki eleştiridir. FIFA 20 ile oyuna yeni bir mod ekleyen EA, artık sokak futbolu oynamayı mümkün kılan bir mod geliştirdi. Bu moda da Volta adını verdi.

fifa-20-volta

Volta modunda karakterinizin görünüşünü özelleştirebileceğiniz pek çok ürün olsa da bu ürünleri oyuncuların kendi emekleriyle elde etmeleri gerekiyor, en azından başlangıç aşamasında. FIFA’nın yapımcısı Jeff Antwi, oyun içindeki kozmetik ürünlerin oyun içi meydan okumalardan kazanıldığını ve Volta Coin adı verilen oyun içi paranın yalnızca maçları tamamlayarak kazanılabildiğini söyledi. Maçın ya da meydan okumanın zorluğu arttıkça ödülü de artıyor.

Antwi ayrıca bu modda sezonlar mantığının olacağını ve bir sezonun kabaca bir ay kadar süreceğini söyledi. Şimdilik bir sezonluk bilet görünürde yok. İçeriğin ne kadar sık değişeceğini göz önüne aldığımızda bu karar gayet doğru gözüküyor.

fifa-20-volta-sokak-futbolu

FIFA Volta’nın oyun içi satın alma içermemesi, son dönemde hem EA’nın hem de FIFA’nın  bu konuda çektiği tepkiye bir cevap olarak gözüküyor. Firma son olarak MTX nedeniyle adeta tefe konulmuştu.

Öte yandan EA son dönemde oyun içinde her şeyi parayla satan firma imajından kurtulmaya çalışıyor. Oyun içi satın almanın fazla olması ve oyuna para ödeyen kişilerin oyunda önüne daha çok para ödemelerini gerektiren şeyler çıkması hoş karşılanmıyor. Antwi, oyuncuların Volta modunu keyifli ve bağlayıcı bulmalarının modu ekibin gözünde başarılı kılacağını, o yüzden içeriği erişilebilir tutmanın önemli olduğunu söylüyor.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/08/09/fifa-volta-will-have-no-microtransactions-at-launch
12
6
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
6
4
0
0