Film Sahnelerini Aratmayan Soygunla Çalınan Rubens ve Renoir Tabloları Bulundu

15
5
4
1
0
Geçtiğimiz yıl İtalya'da çalınan ve milyonlarca euro değeri bulunan Rubens ve Renoir tabloları, Torino yakınlarındaki bir kasabada ele geçirildi.

Geçtiğimiz yıl İtalya'nın Monza şehrinde, Hollywood senaryolarını aratmayacak bir soygun yaşanmıştı. Kendisini galeri sahiplerine İsrail diplomatı ve haham olarak tanıtan soyguncu, bahsi geçen iki tabloyu satın almak istediğini belirtti. Teklifi de fazlasıyla cazipti.

Kutsal Aile ve Çimendeki Kızlar tablolarının toplam değeri yaklaşık 9-10 milyon euro olarak biçilmişken, bu kişi iki tabloya tam 26 milyon euro ödemeyi kabul etti. Satış konusunda prensipte anlaşan galericiler ve sahte haham, prosedürü resmiyete dökeceklerdi. Sahte haham, diplomatlık yalanını muhteşem bir planla taçlandırdı. Arnavutluk Fahri Konsolosluğu diye belirttiği bir adrese galericileri davet eden hırsız, konsolosluğun alt katını kiralamış ve hiçbir şekilde şüphe çekmeden burayı konsolosluk gibi yutturmuştu.

Galericiler gelmeden iki tablonun da benzerlerini hazırlatan hırsız, alım-satım işlemi gerçekleşirken gelen tabloları değiştirdi ve gerçek tablolarla kayıplara karıştı. Nisan 2017'den beri aranan Hırvat Nenad Jovanovic adındaki hırsız, Torino şehrinin yakınlarında 4 işbirlikçisiyle ele geçirildi. Yetkililer şu an ele geçen tabloların gerçek olup olmadığını araştırıyor. İlgili kontrollerden sonra tablolar galericilere iade edilecek.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-44911678
15
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
4
1
0