Final Fantasy 16’nın Yapımcısından Hayranları Kızdıracak Açıklama: ‘Oyunu Oynayacaksanız PS5 Alın’

15
9
3
0
0
Final Fantasy 16'nın yapımcısı Naoki Yoshida, geçtiğimiz gün katıldığı bir canlı yayında oyunun PC'ye çıkışıyla ilgili kafaları karıştıran bir açıklama yaptı.

1987 yılında Square Enix (o zamanki adı Square) tarafından pek de büyük olmayan umutlarla yapılan Final Fantasy (FF) oyunu, Japonya’da beğenilse de serinin 4. oyununa kadar sıradan bir oyun serisi olarak görülüyordu. Ancak 4. oyunun Avrupa ve ABD’de de popülerleşmesinden sonra FF serisi bir anda dünya çapında fenomen olmuştu.

2020 yılında PS5 etkinliğinde duyurulan Final Fantasy 16 ise tıpkı serinin diğer oyunları gibi büyük bir heyecan yaratmıştı. Bu yıl çıkış yapacağı kesinleşen oyunun yapımcısındansa PC oyuncularını kızdıran bir açıklama geldi.

Square Enix oyunun PC’ye geleceğini söylerken yapımcısı gelmeyecek diyor

Bugüne kadar FF 16 ile ilgili paylaşılan bütün fragmanlarda oyunun PlayStation’a özel olacağı belirtilse de bu yazının altında “Ayrıca PC’de de mevcut” ibaresi yer alıyor. Buna ek olarak oyunun yapımcı dağıtımcı firması olan Square Enix’in yetkilileri de defalarca kez oyunun ilk olarak PlayStation konsollarına çıkış yapacağı ancak birkaç ay sonra oyununu PC’de de satışa sunulacağını açıkladı. Hatta PlayStation tarafından Japonya’da yayınlanan bir FF temalı DualSense kontrolcüsü reklamında bile oyunun sadece ilk 6 ay PS5’e özel olacağı açıkça belirtilmişti.

Geçtiğimiz gün Japonya’da düzenlenen Final Fantasy 14 Yeni Yıl Turnuvası’nda sahne alan oyunun yapımcısı Naoki Yoshida (Yoshi-P) yeni oyunun ne zaman PC’ye geleceğini soran sunucuya “Kimse oyunun PC’ye çıkış yapacağını söylemedi. Neden oyunun 6 ay sonra PC’ye çıkacağını düşünüyorsunuz ki? Gidin PlayStation 5 alın” diyerek oyuncuların kafasını karıştırdı.

Tabii ki ikisi de Japon merkezli olan Sony ve Square Enix’in “birbirini kollamaları” şaşırılacak bir durum değil. Kaldı ki Japonya’da popüler olan pek çok oyun sadece PS5’e özel çıkıyor. Bunun altında yatan en büyük sebepse Japon oyuncuların büyük çoğunluğunun Xbox ya da PC satın almak yerine kendi ülkelerine ait olan Sony’nin ürünlerini satın alması. Ancak konu Final Fantasy gibi dünya çapında ses getiren ve milyonlarca oyuncunun beklediği oyunlar olunca Square Enix gibi bir şirketin oyuncuları mutlu etmek için oyunu PC’ye çıkarması bekleniyor.

Yoshida’nın açıklaması FF severleri fazlasıyla sinirlendirse de oyunun yapımcısı Square Enix ve Sony’den konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/final-fantasy-16-producer-denies-existence-of-pc-version-buy-a-ps5
15
9
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
9
3
0
0