Performans Bakımından Piyasanın En İyi 15 Akıllı Telefonu

223
23
16
9
9
En iyi akıllı telefon hangisidir? Hangisinin en iyi olduğuna karar vermek oldukça zor, bu sebeple özelliklerini baz alarak en iyi 15 akıllı telefonu sizler için sıraladık.

Akıllı telefonları sıralarken donanımı ve sunduğu özelliklere göre sıralarsak, liste pahalı telefonlardan geçilmezdi ancak bir cihazın tüm zamanların en iyi listesine girebilmesi için bizce pahalı olmasına gerek yok. Listeyi hazırlarken dikkat ettiğimiz husus, cihazın sunduğu performans için istediği fiyat (maalesef ülkemizdeki fiyatlar değil) oldu. İsterseniz lafı daha da fazla uzatmadan listemize geçelim.

Not: Dünyanın şu anda en iddialı 15 telefonunu listede pahalıdan ucuza sıralanmış şekilde bulabilirsiniz.

15-iPhone XS

Gelelim listedeki en pahalı telefona. iPhone ailesine en son katılan iPhone XS, şu anda en pahalı iPhone niteliğinde ve yurt dışındaki fiyat etiketi bile 1.000 dolar gibi pahalı bir fiyat. Ülkemizdeki sıfır fiyatı ise 9.899 TL'den başlıyor. Cihazın ikinci ellerini ülkemizde 6.000 TL’den başlayan fiyatlarda bulabilirsiniz.

14-iPhone X

Apple artık iPhone X’i satışa sunmuyor ancak ikinci ellerini ülkemizde 3.000 TL’den başlayan fiyatlarla bulabilirsiniz.

13-Samsung Galaxy S10

Galaxy S10, Samsung’un klasik tasarımıyla yeni teknolojiyi birleştiren oldukça güçlü ve estetik bir cihaz. Cihazın yurt dışındaki fiyat etiketi 900 dolar, ülkemizde ise 6.599 TL.

12- Google Pixel 3

Google Pixel 3’ün piyasadaki en iyi kameraya sahip olması bekleniyor. Ayrıca cihaz Android’in Google tarafından geliştirilmiş daha sade ve daha iyi tasarlanmış bir versiyonunu barındırıyor. Pixel 3’ün yurt dışındaki fiyatı 800 dolar ancak ülkemizde satışta değil. Google Pixel 3 XL’ın Türkiye’deki fiyatı ise 4.000 TL civarında.

11- Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9, şirketin çıkardığı en iyi akıllı telefonlardan biri olarak nitelendiriliyor. Cihazın 6,4 inçlik ekranı, Samsung’un tasarımıyla birleşince ortaya güzel bir cihaz çıkıyor. Cihazın yurt dışındaki fiyatı 800 dolar, Türkiye’deki fiyatı ise 7.999 TL.

10-iPhone XR

iPhone XR, yine ülkemizde elde etmesi herkes için mümkün olmayan bir cihaz ancak yurt dışındaki 750 dolarlık fiyat etiketiyle oldukça kabul görüp kullanılan bir cihaz. X serisinin en ucuz versiyonu niteliğindeki iPhone XR, ülkemizde 7.300 TL civarında.

9-iPhone 8 Plus

iPhone deneyiminin özünü istiyorsanız, iPhone 8 Plus tam size göre bir cihaz. X serisine göre eski bir görünüme sahip olan cihazın donanımı aslında iPhone X ile aynı donanıma sahip ve fiyatı da daha ucuz. Cihazın ülkemizdeki fiyatı 6.699 TL’den başlıyor.

8-iPhone 8

iPhone 8, klasikleşen iPhone 6 tasarımıyla geliyor ancak arka panelinin camdan olması tasarımını daha güzel kılıyor ve çok da iyi bir kameraya sahip. Ayrıca kablosuz şarjı destekleyen ilk Apple cihazı özelliğini taşıyor. Cihazın yurt dışı fiyatı 600 dolar, ülkemizdeki fiyatı ise 5.799 Tl'den başlıyor.

7-Samsung Galaxy S9 Plus

Galaxy S9 Plus, birkaç telefon önce bahsettiğimiz S9’un görünüş olarak sadece daha büyük bir versiyonu. Donanımda ise çift lensli kameraya sahip olması ve daha fazla RAM’e sahip olmasıyla öne çıkıyor. Cihazın yurt dışı fiyatı 600 dolar, ülkemizdeki sıfır fiyatı ise 6.199 TL'den başlıyor.

6-iPhone 7 Plus

Aynı iPhone 7 gibi, iPhone 7 Plus’ta 2 yıllık bir cihaz. iPhone serisine portre modunun eklendiği ilk telefon olma özelliğini taşıyan 7 Plus, ülkemizde 5.699 TL, yurt dışındaki fiyatı ise 570 dolar.

5-OnePlus 6T

Yeni bir OnePlus cihazının yakında açıklanması bekleniyor: OnePlus 6T. Cihazın ortaya çıkan özellikleri 550 dolarlık fiyat etiketiyle kullanıcıları oldukça heyecanlandırıyor.

4-Samsung Galaxy S9

Galaxy S9, bir akıllı telefon kullanıcısının isteyeceği neredeyse her özelliğe sahip bir akıllı telefon. Ülkemizdeki fiyatı da 5.349 TL’den başlıyor. Yurt dışındaki 500 dolarlık fiyat etiketiyle tabii ki alması daha kolay ancak 2.800 TL’de bu özellikleri sunan bir cihaz için makul bir fiyat niteliğinde.

3-Razer Phone 2

Razer Phone serisi, ülkemizde oldukça pahalı olan ancak dolar bazında oldukça ucuz olan bir oyun telefonu. 8 GB RAM’iyle birçok bilgisayara taş çıkartan telefon, dolarla aldığınız zaman oldukça kullanışlı bir cihaz oluyor. Merak edenlere: Ülkemizdeki fiyatı ortalama 5.000 TL 

2-iPhone 7

iPhone 7’nin çıkmasının üstünden 2 yıl geçti. Cihazın sıfırı hala ülkemizde 4.499 TL'den başlıyor ancak eğer ikinci el almayı düşünürseniz, iPhone’un özelliklerinden yararlanabileceğiniz en iyi telefonlardan birisi.

1-Moto G7

Motorola’nın Moto G serisi akıllı telefonları, 2013 yılında piyasaya sürüldüğünden beri kullanıcıların beğenisini toplayan orta segment bir telefon serisi olmuştu ve yıllar boyu geliştirerek üstüne koydular. Geçen yıl çıkan Moto G6, 250 euroluk fiyatının çok üstünde bir performans sergileyerek tam bir fiyat/performans ürünü niteliğindeydi.

Yeni 300 dolarlık Moto G7, güçlendirilmiş donanım, tasarım ve hatta birçok akıllı telefon kullanıcısının hala kullanmayı sevdiği, nadir ve modası geçmiş özelliklerle geliyor.

Performans konusuyla en iyi telefonları ele aldığımız listemizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu ve bunun gibi listeler için takipte kalın (:

Kaynak : https://www.businessinsider.com/best-smartphones-ranked-iphone-android-samsung-google-lg-oneplus-2019-4
223
23
16
9
9
Emoji İle Tepki Ver
223
23
16
9
9