Samsung Galaxy Note 9 Özellikleri ve Fiyatı

245
66
24
22
21
Samsung'un en yeni amiral gemisi Galaxy Note9, ABD'de düzenlenen Unpacked etkinliğinde tanıtıldı. Dokunmatik kalemi ve büyük ekranıyla dikkat çeken Galaxy Note 9'un özellikleri ve fiyatına yakından bakıyoruz.

Samsung'un aylardır beklenen amiral gemisi Galaxy Note9 biraz önce tanıtıldı. Bugüne kadar ortaya çıkan reklam filmleriyle bataryası az giden, performans sorunları ve hafıza sorunları yaşatan telefonları eleştiren Samsung; bu sefer oldukça iddialı geliyor.

Samsung'un en güçlü ve yenilikli akıllı telefonu olan Galaxy Note9, gücünü Qualcomm'un Snapdragon 845 ve Samsung'un Exynos 9810 yonga setlerinden alacak. Ülkemizde ve diğer birçok pazarda Exynos işlemcili model satışa çıkacak. Tasarım olarak Samsung'un son yıllardaki çizgisine oldukça yakın olan cihaz, ufak tefek iyileştirmeler içeriyor.

Samsung Note 9 tasarımı

samsung note 9

Üst ve alt tarafta bulunan çerçeveleri biraz daha incelten Samsung, bu cihazında da çentiğe yer vermiyor. 3.5 mm kulaklık girişinin de halen bulunduğu Samsung Note 9, bu konuda rakiplerinin önüne geçmeyi başarıyor. 6.4 inçlik dev bir ekrana sahip olan Note9, dört farklı renk seçeneğiyle geliyor. Okyanus Mavisi (Sarı renkli S Pen'e sahip olan model), Lavanta Moru, Metalik Bakır ve Geceyarısı Siyahı renkleri bulunan cihazın renkleri oldukça ses getirecek gibi görünüyor.

Samsung Galaxy Note9 donanım ve batarya özellikleri

samsung note 9 donanım

Ülkemizde ve diğer birçok pazarda Exynos 9810 yonga setinden gücünü alacak olan Note9, ABD ve Çin'de ise Snapdragon 845 ile satışa sunulacak. 128 GB'dan 512 GB'a kadar uzanan çeşitli depolama kapasitelerine sahip olan cihaz, hafıza kartı desteğiyle 1 TB'a kadar depolama alanına sahip olabilecek. 6 ve 8 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğiyle gelen Note9, 4000 mAh değerindeki bataryasıyla da dolu dolu 1 günlük pil ömrü vadediyor.

samsung note 9 tanıtım

Önceki Note modeline göre CPU tarafında %33, GPU tarafında ise %23 performans artışı sunan Galaxy Note9, tabii ki performans anlamında Android dünyasının en iddialı modellerinden biri. 

Samsung Galaxy Note9 kamera özellikleri

samsung note 9 kamera

Samsung Galaxy Note9, kamera konusunda da oldukça iddialı geliyor. Galaxy S9 serisinde olduğu gibi ayarlanabilir diyafram açıklığı gibi önemli özelliklerle gelen cihaz, yapay zeka destekli işlemci sayesinde kamera kalitesini bir üst düzeye taşıyor. S9 Plus'taki kamera sensörlerinin tamamen aynısına sahip olan Note9, kamera konusunda yapay zeka özellikleriyle selefinden ayrılıyor.

samsung note 9 görüntü

f/1.5 ve f/2.4 olmak üzere iki farklı diyafram açıklığı sayesinde farklı ışıklandırmaya sahip ortamlara uyum sağlayabilen cihazın her iki kamerasında da OIS bulunuyor. Cihazın ana kamera sensörü geniş açılı fotoğraflar çekmeye yararken, ikinci telefoto kamera ise en iyi Bokeh efekli fotoğrafları çekmemize yardımcı oluyor. Ayrıca 2 kata kadar optik yakınlaştırma yapabilen kamera, 10 kata kadar da dijital olarak yakınlaştırma yapabiliyor. 

Saniyede 60 kare 4K video çekim yeteneği bulunan Galaxy Note9, 960 FPS ağır çekim özelliğiyle de dikkat çekiyor. Ağır çekim noktasında sektör lideri olan Galaxy S9'un başarısını bir kez daha taçlandıran Note9, bu konuda en iyi olmaya aday. Cihazın ön kamerası ise 8 MP f/1.7 değerlerini taşıyor. 1440p çözünürlüğünde video çekimleri yapabilen Note9'un ön kamerası, aynı zamanda otofokus özelliğine de sahip.

samsung galaxy note 9

Note9'un 'Scene Optimized' adı verilen yapay zeka ile fotoğraf işleme yeteneği, 20 farklı senaryoya göre çektiğiniz fotoğrafı en iyi seviyeye getiriyor. Günümüzde satışa çıkan birçok telefonda bulunan yapay zeka destekli kamerayı, Samsung'un hangi seviyelere taşıdığını ilerleyen günlerde görebileceğiz.

Samsung Note 9 ile gelen yeni s pen özellikleri

samsung note 9 s pen

Samsung'un yıllardır süregelen amiral gemi serisi Note'un en yeni modeli tabii ki daha iyi bir S Pen ile geliyor. Samsung Galaxy Note serisinin imzası haline gelen S Pen, Note9 ile beraber farklı bir boyuta taşınıyor. İçinde küçük bir bataryası bulunan yeni S Pen, gücünü ise Note9'dan alıyor. Telefonunuza taktığınız takdirde 40 saniyede tamamen şarj olabilen S Pen, tek şarjla 30 dakikaya kadar kullanım sunuyor.

samsung note 9 s pen yeni

Galaxy Note9 ile Bluetooth üzerinden bağlantı kuran yeni S Pen, oldukça kullanışlı özellikleri beraberinde getiriyor. Kamera deklanşör butonu olarak kullanabileceğiniz S Pen üzerindeki tuş, üçüncü parti uygulamalarla da uyumlu bir şekilde çalışacak. Slayt gösterilerinizi yönetebileceğiniz, video ve müziklerinizi ileri/geri alabileceğiniz ve hatta Bixby kontrol tuşu olarak kullanabileceğiniz S Pen; bir kalemden çok daha fazlasını sunuyor.

Samsung Note 9 fiyatı

Samsung Galaxy Note 9 şu anda piyasada bulunabiliyor. Serinin sondan bir önceki cihazı olan Galaxy Note 9'un fiyatı ise 6000 ila 6500 TL arasında değişim gösteriyor. Kendisinden sonra piyasaya sürülen Galaxy Note 10 eğer gözünüze pahalı geliyorsa, Note 9'u da değerlendirebilrsiniz. 

Samsung Galaxy Note 9 özellikleri

  • 6.4 inç Super AMOLED 2960x1440 18.5:9 Ekran
  • Android 8.1 Oreo ve Samsung Experience arayüzü
  • Qualcomm Snapdragon 845 veya Exynos 9810 yonga seti
  • 128 GB/512 GB depolama seçenekleri
  • 2 TB'a kadar MicroSD kart desteği
  • 6 veya 8 GB RAM
  • 12 MP Süper Hızlı Dual Pixel, OIS'li, f/1.5 ve f/2.4 olarak ayarlanabilen diyafram açıklıklarına sahip ana arka kamera
  • 12 MP, OIS'li, f/2.4 diyafram açıklığına sahip, telefoto arka kamera
  • Otofokus özellikli 8 MP f/1.7 ön kamera
  • Stereo hoparlörler ve 3.5 mm kulaklık girişi
  • 4000 mAh batarya
  • IP68 sertifikası
  • Parmak izi ve Iris tarayıcıları
245
66
24
22
21
Emoji İle Tepki Ver
245
66
24
22
21