Formula 1'de Fransa GP'nin Kazananı Belli Oldu

19
3
1
1
0
Sezonun 7. yarışı olan Fransa GP'de kazanan isim belli oldu. Hamilton ile şampiyonluk mücadelesi veren Verstappen, damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Formula 1'de sezonun 7. yarışı olan Fransa GP gerçekleştirildi. Yarışa başlarken ilk sırada şampiyonluğun iki adayı Verstappen ve Hamilton bulunuyordu. İkiliyi sırasıyla Bottas ve Perez takip etti.

Yuki Tsunoda, dün sıralama turlarında yaptığı kazanın ardından aracında parça değiştirmişti. Değiştirilen parça, sıralama turlarında kullanılan ile birebir aynı olmadığı için Japon pilot yarışa pit alanından başlamak durumunda kaldı.

Verstappen hatayla başladı

verstappen

Yarışa ilk sırada başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, kalkışın hemen ardından ikinci virajda pist dışına çıktı. Burada Hamilton'a geçilen genç pilot, daha sonra pit stoplarda yeniden birinci sıraya yükselmeyi başardı.

Mercedes pilotlarının baskısı ile mücadele eden Verstappen, ikinci bir pit stop yaparak orta hamur lastiklerle yarışa geri döndü. Bunun ardından da genç pilotun zirveye doğru yükselişi başlarken, bir anda İspanya GP'deki gibi bir çekişme görmeye başladık.

Yarışın son turlarında ise Verstappen ve Hamilton arasındaki fark gittikçe kapandı. Lastikleri daha kötü durumda olan Hamilton, tur bindirmelerin başlamasıyla birlikte daha yavaş otomobilleri Verstappen ile arasında tutarak ilerlemeye başladı. Üçüncülük mücadelesinde ise Meksikalı Perez, yarışın 49. turunda Bottas'ı geride bıraktı. 

Bitişe 2 tur kala liderlik el değiştirdi

verstappen

Red Bull pilotu Verstappen, bitişe iki tur kala Hamilton'ın Mercedes'ine oldukça yaklaştı ve bu turda şampiyonluk yolundaki rakibini geride bırakmayı başardı. Hollandalı pilot böylece şampiyona liderliğinde Hamilton ile arasındaki puan farkını açmayı başardı. Ayrıca en hızlı turu da Verstappen attı.

Böylece Verstappen bu sezon 3. defa bir yarışta zirveye çıkmış oldu. Bir sonraki yarış önümüzdeki hafta sonu Avusturya'da yapılacak. Üst üste 3 hafta sonu Formula 1 heyecanı yaşayacağız. Yarışla ilgili ya da diğer sorularınızı #WebteknoPodcast etiketiyle sorabilirsiniz, bu soruları F1'e 1 podcastimizde cevaplayacağız.  

19
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
1
1
0