Formula 1'de Fransa GP'ye İlk Sıradan Başlayacak İsim Belli Oldu

9
3
1
1
0
Formula 1'de sezonun 7. yarışı olan Paul Ricard GP için sıralama turları tamamlandı. Sıralama turlarının sonucunda pole pozisyonu Red Bull takımından Verstappen'e gitti.

Motorsporlarının zirvesi Formula 1'de üst üste üç hafta sonu yarış göreceğimiz yoğun bir takvime girilirken, bu üç yarışın ilki olan Fransa Paul Ricard GP'de sıralama turları tamamlandı. Sıralama turlarında yarışa ilk sıradan başlayacak isim belli oldu.

Çok sayıda farklı şekilde düzenlenebilen Paul Ricard'da bu yıl yapılan birkaç değişiklik, pilotların da piste yeniden alışmasını gerektirdi. Antrenman turlarının ardından Red Bull ve Mercedes arasında rekabet yaşanması beklenen sıralama turları olaylı başladı.

Yine kırmızı bayraklar

fransa gp

İlk seansın hemen başında AlphaTauri'den Tsunoda bir spin atarak daha 41. saniyede kırmızı bayrakların sallanmasına neden oldu. Japon sürücü ve aracı ancak bariyerlere dokunarak durabildi ve sıralama turlarına veda etmiş oldu. Bölümün son anlarında Mick Schumacher'in bariyerlere çarpması nedeniyle seans durduruldu. Latifi, Mazepin, Raikkonen, Stroll ve Tsunoda ilk seansta elenen isimler oldu. 

İkinci bölümde ise bazı takımların orta hamuru tercih ettiği göze çarptı. Yalnızca Williams'tan George Russell yumuşak lastiklerle piste çıktı. Bu bölümde elenen pilotlar Ocon, Vettel, Giovinazzi, Russell ve piste çıkamayan Mick Schumacher oldu.

İlk sıra Verstappen'in

fransa gp

Sıralama turlarının son bölümleri ise büyük çekişmeye sahne oldu. Geçtiğimiz iki yarışta pole position'dan uzak kalan Mercedes ve Red Bull, cadde yarışlarının geride kalmasıyla birlikte yeniden ilk sıralara geri dönmüş oldu. İki takımın pilotları seansın son dakikasında zaman turlarına başladı.

Yarın yarışa ilk sıradan başlayacak isim Verstappen olacak. Onu Hamilton ve Bottas takip edecek. Perez ise 4. sırada yer alacak. İlk 10'u tamamlayan diğer pilotlar ise sırasıyla Sainz, Gasly, Leclerc, Norris, Alonso ve Ricciardio oldu. Yarış yarın yapılacak. Yarışla ilgili ya da başka merak ettiğiniz konularla ilgili sorularınızı #WebteknoPodcast etiketiyle yorumlara yazarsanız, F1'e 1 podcastimizin bir sonraki bölümünde cevaplayacağız. Bir önceki yarışı konuştuğumuz bölümü de aşağıda bulabilirsiniz.

9
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
1
1
0