Frozen 2, Gişede 800 Milyonu Geçti

36
9
8
7
5
Disney’in gişede çok şey beklediği yapımlardan olan Frozen II, cuma günü rakamlarının açıklanmasından sonra 800 milyon doları aşmayı başardı. Filmin toplam gişesinin 75 milyon dolar kadar daha artması bekleniyor.

Walt Disney, Frozen filmiyle büyük başarı yakalamıştı. İlk filmden iki yıl sonra animasyon yapımın ikinci bölümü vizyona girdi.  Bu haftanın rakamlarıyla birlikte filmin gişedeki başarısı daha da arttı. Frozen II, 800 milyon doları aştı.

Film, geçtiğimiz cuma günü ABD içinde 7,837 milyon dolar daha gişe yaptı. ABD içinde 310 milyon dolar gişeye ulaşan yapımın küresel gişesi 800 milyonu aştı. Filmin cuma günü gişesi, %76 gibi oldukça ciddi bir şekilde düşmüş oldu. Bu da kasım ayında içeride yayınlanan yapımlar arasında en büyük düşüşlerden birisi. 

frozen 2

Frozen II’nin toplam başarısının 875 milyon doları bulması bekleniyor. Öte yandan vizyona giren yeni filmler, Frozen II’nin izlenme sayısının daha da düşeceğini gösteriyor. 

Rian Johnston’ın Knives Out filmi ise vizyonda geçirdiği 10 günde ABD içinde 63,4 milyon dolar gişeye ulaştı. Bu da Creed’in 2015 yılındaki açılışından daha başarılı olduğu anlamına geliyor. Rian Johnston’ın bu gizem-suç filminde hedeflerini tutturduğunu söyleyebiliriz. 

ford v ferrari

Fox’un Ford v Ferrari filmi de kendine has izleyici kitlesi ve başarılı pazarlaması, başrollerinde Matt Damon ve Christian Bale’in yer aldığı filmi vizyonda tutuyor. 98 milyon dolara mal olan film şimdiden ABD içinde 91 milyon dolara erişmiş durumda ve vizyonda yalnızca 24 gün geçirdi. 

Teknik olarak Frozen II filminin kasım ayında vizyonu domine etmesi kimseyi şaşırtmıyor. Ülkemizde ise vizyonda yer alan Recep İvedik 6 gibi yapımlar vizyon rakamlarını değiştiriyor. Ayrıca filmlerin gösterime girdiği salonlar da değişiklik gösterebiliyor.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2019/12/07/frozen-2-knives-out-ford-v-ferrari-queen-and-slim-21-bridges-friday-box-office-oscars/#2ee983cd45c4
36
9
8
7
5
Emoji İle Tepki Ver
36
9
8
7
5