Geleceğin Hava Aracı Kitty Hawk Flyer, Ehliyetsiz Kullanılabilecek

14
3
3
0
0
Geleceğin Hava Aracı Kitty Hawk Flyer, Ehliyetsiz Kullanılabilecek
Kullanımı son derece basit bir hava aracı olan ve elektrik enerjisi ile çalışan Kitty Hawk Flyer'ın yakın gelecekte dünya genelinde kullanılması bekleniyor.

Google’ın kurucu ortaklarından Larry Page tarafından finanse edilen Kitty Hawk Flyer projesi, adeta arcade bir oyundan fırlamışa benziyor. Uçak benzeri bir yapıya sahip olan ve yerden 3 metre kadar yükselebilen Flyer, özel bölgeler dışında kullanım için pilot belgesi ya da herhangi bir eğitim belgesi istemiyor. Yani bu araca sahip olan her bir birey Flyer’ı özgürce kullanabiliyor. Tabii yine de kullanımdan önce eğitiminin alınması tavsiye ediliyor.

Kitty Hawk ekibi önceki aylarda karşımıza uçan taksi konsepti olan Cora ile çıkmış, ticari taşımacılık alanında da kullanım onayını almıştı. Cora’nın kişiye özel versiyonu olarak lanse edebileceğimiz Flyer ise tek kişilik taşıma kapasitesinin yanında, 32 km hız kapasitesi  ile sürücüsüne hizmet ediyor. 115 kilogram ağırlığında olan araç, %100 elektrik gücü ile çalışırken 10 adet motor kullanıyor. Pervanelerinin ihtiyacından fazla olmasına sebep olarak güvenlik önemlerine gösteren Kitty Hawk ekibi, Flyer’ı uçurmanın 1 saat gibi kısa bir zaman diliminde öğrenilebildiğini savunuyor. 

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/kitty-hawk-flyer-electric-ultralight/
14
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
3
0
0