Gelişmiş Kablosuz Kulaklıklara Rağmen Kablolu Kulaklık Kullanmak İçin 3 Neden

46
12
8
5
1
Kullanıcıları ikiye ayıran kablosuz ve kablolu kulaklık türleri arasında bir dizi karşılaştırma gerçekleştirdik ve bu doğrultuda kablolu kulaklığın kablosuz kulaklığa göre ne gibi avantajları olduğunu sizler için derledik.

Özellikle son birkaç yıl içerisinde Samsung'un Galaxy Buds'ı ve Apple'ın AirPods'u ile hayatımızda büyük yer edinen kablosuz kulaklık teknolojisindeki yenilikler, her geçen gün artamaya devam ediyor. Peki kablosuz kulaklığın kablolu kulaklığa göre avantajları neler? Gelin gelişmiş kablosuz kulaklık teknolojisine rağmen neden kablolu kulaklık tercih edilmesi gerektiğini 3 alt başlıkta inceleyelim.

3. Ses kalitesinin yüksek olması:

kablolu kulaklık

Kablosuz kulaklık teknolojisinde kullanılan iletişim protokolleri hele ki cihaz eski model ise geride kalabiliyor (SBC ve aptX) ve ses kalitesi ciddi oranda düşebiliyor. Kablolu kulaklıklarda ise bu şekilde bir sorun bulunmuyor. Kablosuz kulaklıklarda sınırlı olan ancak kablolu kulaklıklarda bolca bulunan bant genişliği sayesinde ise performansta ciddi bir fark bulunuyor.

2. Kolay kullanıma sahip olması:

kablolu kulaklık

Sürekli şarj edilmeyi isteyen kablosuz kulaklıklar, bazı durumlarda bizleri yarı yolda bırakabiliyor. Diğer bir yanda kablolu kulaklıklar ise gücü akıllı telefondan alarak hiçbir zaman şarj ihtiyacı duymuyor. Kablolu kulaklıkları kullanmak için ilk olarak Bluetooth ile cihaza eşlemek de (özellikle ilk kullanışta) bir hayli zaman alıyor.

1. Daha uygun fiyatlara bulunabilmesi: 

kablolu kulaklık

Kablolu kulaklıklar, kablosuz kulaklıklara göre çok daha ucuz. Eşit kalitedeki iki kulaklık incelendiğinde kablosuz kulaklığın (Bose SoundSport Free) 199 dolar fiyatı bulunurken kablolu kulaklığın (Bose SoundSport in-ear) 49 dolar fiyata sahip olduğu gözlemleniyor. Bu doğrultuda kablolu kulaklık seçimi yapmak, bütçeye çok ama çok daha fazla yarar sağlıyor.

Kablolu kulaklık her ne kadar kablosuz kulaklıktan çok daha mantıklı bir seçim gibi gözükse de kişisel kullanım noktasında büyük farklar bulunuyor. Spor yapan biri için kablosuz kulaklık gerçek anlamda kolaylık sağlarken bir kabloya sahip olmaması sebebiyle yıpranıp kopan kablo gibi bir durumla karşılaşmamızı da olanaksız kılıyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/buy-wired-headphones-1005172/
46
12
8
5
1
Emoji İle Tepki Ver
46
12
8
5
1