God of Ragnarök’un En Büyük Sürprizlerinden Birisi, Meğer Daha Oyun Yapılırken Ortaya Çıkmış

10
2
2
1
0
God of Ragnarök’un En Büyük Sürprizlerinden Birisi, Meğer Daha Oyun Yapılırken Ortaya Çıkmış
Sony'nin heyecanla beklenen ve çok sevilen oyunu God of War Ragnarök'un 1 yıl önce yayınlanan ilk fragmanındaki bir ipucu, oyunun en büyük "plot twist"lerinden birinin daha oyun çıkış yapmadan fark edilmesine yol açtı.

PlayStation 5 ile birlikte duyurulan God Of War Ragnarök, 3 yıllık bir bekleyişin ardından bu ayın başında oyuncuların beğenisine sunuldu. Oyunun ilk inceleme puanları ve oyuncuların tepkileri çok iyi olsa da garip bir şekilde oyun, yeni çıkan Pokemon oyunundan daha az sattı.

Ancak bugün ortaya çıkan bazı bilgilere göre God of War Ragnarök’un hikayesindeki en büyük sürprizlerden birisi, oyun daha yapım aşamasındayken bir Reddit kullanıcısı tarafından tahmin edilmiş bile.

Uyarı: Yazının geri kalanında God of War Ragnarök oyunun hikayesindeki bazı önemli noktalarla ilgili ciddi spoiler’lar bulunmaktadır. Eğer oyunu oynamadıysanız ve spoiler yemek istemiyorsanız lütfen yazının geri kalanını okumayın.

İlk fragmanda fark edilen detay

Hatırlarsanız God of War Ragnarök’un 2021 yılında yayınlanan ilk fragmanında tam olarak 1. dakika 15. saniyede Mimir’in “Odin’in bizim düşünmeye bile cesaret edemeyeceğimiz numaraları vardır” demesinden hemen sonra hikayenin önemli karakterlerinden birisi olan Tyr’den bahsediliyor. Tabii ki pek çok oyuncu bu detayı fark etse de önemsemedi.

Ancak God of War Ragnarök’un bir kısmında Kratos ve Atreus, Ragnarök’u önlemek için savaş tanrısı Tyr’i kurarır. Ancak daha sonra kurtardıkları kişinin aslında Tyr olmadığı ve bunca zamanların yanlarındaki kişinin öldürmek istedikleri Odin’in ta kendisi olduğu ortaya çıkar. Tabii ki bu noktada fragmanda bahsettiğimiz sahne çok daha mantıklı görünmeye başlar.

Fragmanda bu detayı fark eden “omidhhh” isimli Reddit kullanıcısı ise fragman yayınlandıktan günler sonra bu detayı fark ederek bir paylaşım yapmıştı. Tabii ki o zamanlar bu iddiayı kimse dikkate almamış hatta “Bence sen hayal görüyorsun. Böyle bir şeyin olması imkânsız” gibi yorumlar bile yapılmıştı. Ancak sonuç olarak omidhhh haklı çıktı ve diğer kullanıcılar büyük bir hızla paylaşımlarını sildi.

Bazı Reddit kullanıcıları bu detayları nasıl fark etmediklerini düşünürken bazıları ise işi şakaya vurarak Reddit kullanıcısından bir sonraki piyango çekilişi için bilet numarası sormaya başladı.

Kaynak : https://www.gamesradar.com/someone-predicted-god-of-war-ragnaroks-biggest-plot-point-over-a-year-ago/
10
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
2
1
0