Yeni Pokemon Oyunu, Yılın En İyi Oyunlarından God of War Ragnarok’tan Sadece 3 Günde 2 Kat Fazla Sattı!

26
15
5
3
1
Yeni Pokemon Oyunu, Yılın En İyi Oyunlarından God of War Ragnarok’tan Sadece 3 Günde 2 Kat Fazla Sattı!
Pokémon Scarlet and Violet, sadece 3 günde God of War'dan iki kat fazla sattı. Oyun, sadece Nintendo Switch için yayınlanmıştı...

Oyunseverlerin uzun süredir beklediği God of War: Ragnarök, 9 Kasım 2022’de çıkışını yaptı. 2018’de çıkan oyunun devamı niteliğinde olan yapım, şu iki haftalık süreç içerisinde hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan büyük övgüler toplayarak beklentilerin de üzerine çıkmayı başardı.

Bugün PlayStation tarafından Twitter üzerinden paylaşılan bir tweet de bu denli iyi yorumlar alan oyunun başarısının satışlara da yansıdığını ortaya koydu. Açıklamaya göre Kratos ve Atreus’un destansı maceralarına odaklanan God of War: Ragnarök, ilk haftasında 5,1 milyon satışa ulaştı. Fakat dev oyun, farklı bir şokla da karşılaştı.

God of War Ragnarök PlayStation’un en hızlı satan oyunu olmayı başardı

Sony’nin yaptığı açıklama, ilk haftada 5,1 milyon PS5 ve PS4 kopyası satışının PlayStation için bir rekor olduğunu gösterdi. Buna göre God of War: Ragnarök, PlayStation tarihinde en hızlı satan PlayStation özel oyunu olmayı başardı. Oyun ayrıca 2005 yılında hayatımıza giren God of War serisinde de bu konuda bir rekora imza attı.

Duyuru, yeni yapımın Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Returnal gibi popüler PlayStation oyunlarını geride bıraktığını gösteriyor. Ayrıca geliştirici Santa Monica Studio, devam oyunun bu ay başlarında 23 milyon satışa ulaşan 2018 tarihli God of War’un bir gün önüne geçmeyi başaracağını da düşünüyor.

Ama bugünün en hızlı satan oyunu olamadı: God of War, Pokémon'a yenildi!

God of War, çıkış gününden bu yana büyük kitlelere ulaşmayı başarmış olsa da büyük bir mağlubiyete uğradı. Pokémon serisinin yeni oyunu Scarlet and Violet, sadece 3 günde 10 milyonu aşkın satış rakamına ulaştı. Üstelik bu oyun, sadece Nintendo Switch platformu için yayınlandı.

18 Kasım'da yayınlanan oyuna en büyük ilgiyse Japonya'dan geldi. 10 milyon satışın 4 milyonu, Japonya'da gerçekleşti. Pokémon Scarlet and Violet, bu satış ile Nintendo tarihinin en iyi çıkış yapan oyunu, tüm konsollar arasında da en iyi çıkış yapan özel oyun olarak tarihe geçti.

God of War: Ragnarök’ün neden bu kadar başarılı olduğunu gösteren grafik karşılaştırmamız için;

26
15
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
26
15
5
3
1