Google Çeviri'nin Kamerayla Çeviri Özelliği, 100'den Fazla Dili Destekler Hale Geldi

24
5
1
1
1
Google Çeviri uygulaması için çok önemli yenilikler ve yeni dil seçenekleri getiren bir güncelleme yayınlandı. Bu güncellemeyle birlikte Google Translate'in desteklediği dil sayısı 100'ü aştı.

Google Çeviri, akıllı telefonunuzun kamerasını kullanarak anlık çeviri yapabiliyor. Türkçe dahil birçok dil seçeneği bulunan bu özellik, gelen son güncellemeyle 100'den fazla dil desteğine kavuşmuş oldu. Özellikle yurt dışında alfabesi bile tamamen farklı olan yazıları sizin için kolaylıkla çeviren Google Çeviri, sahip olduğu yeni dil kombinasyonlarıyla gezginleri mutlu edecek.

Çoğunlukla herhangi bir dili İngilizce'ye çevirme amaçlı kullanılabilen Google Çeviri, yeni güncellemeyle artık Bengalce - Fransızca veya Katalanca - Lehçe gibi kombinasyonların da çevirisini yapabiliyor.

Yeni güncellemeyle birlikte Arapça, Hintçe, Malayca, Tayca ve Vietnamca dahil 60 yeni dil seçeneğine kavuşan Google Çeviri, bu güncellemeyle birlikte toplamda 88 farklı dilden 100 dile çeviri yapabilir hale geldi. Yani Google Çeviri, kaynak olarak 88, karşılığında alınan çeviri olarak 100 farklı dil seçeneğine kavuşmuş oldu. Kamerayla anlık çeviri dışında ses, el yazısı ve fotoğraflar üzerinden çeviri yapabilen Google Çeviri'nin hangi özelliklerinin hangi diller için desteklendiğine buradan ulaşabilirsiniz.

Google Çeviri'ye gelen bir diğer iyileştirme ise Google Lens uygulamasında kullanılan NMT (Neural Machine Translations - Sinirsel Makine Çevirileri) adlı özelliğin eklenmesi oldu. Çeviri hatalarını %55'ten %85 oranına kadar azaltan bu yapay zeka sayesinde Google Çeviri'nin yaptığı anlık kamera çevirileri çok daha tutarlı olacak.

Google Çeviri'nin kamera üzerinden çeviri özelliği ayrıca dili otomatik olarak algılama seçeneğinde de güçlendirmelere kavuştu. Örneğin İspanya'da bir tabelaya bakıyorsunuz ve Katalanca, Galiçyaca veya Baskça olup olmadığını ayırt edemiyorsunuz; bu durumda da Google Çeviri yardımınıza koşacak. Uygulamaya gelen bu özellikler, şu an için kullanıcıların %1'i için kullanıma açıldı; önümüzdeki haftalarda ise tüm kullanıcılara yayılması bekleniyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/07/10/google-translates-camera-now-works-with-more-than-100-languages/?guccounter=1
24
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
5
1
1
1