Google Fiber, 2 Gigabit İnternetin Fiyatını ve Test Edeceği Tarihini Açıkladı

91
60
12
9
6
Google'ın yüksek hızlı internet hizmeti Google Fiber, önümüzdeki aydan itibaren 2 gigabit internet hizmetinin testlerine başlayacak. Şirket, 2021'in başlarında 2 Gbps internet hızını tüm kullanıcılarına sunabilmeyi planlıyor.

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri olan Google, tüketicilere pek çok hizmetin yanı sıra Google Fiber adında gigabit seviyesinde internet hizmeti de sunuyor. Daha da önemlisi Google, bugün gerçekleştirdiği duyuru ile yakında Google Fiber ile 2 gigabit internet sunmaya başlayacağını açıkladı. 

Google tarafından yapılan açıklamalara göre Google Fiber’in 2 gigabit planı, abonelerine 2 Gbps’e kadar indirme, 1 Gbps’e kadar da yükleme hızı sunacak. Google, 2 gigabit internet planına geçenlere modeli belirtilmeyen bir Wi-Fi 6 modemi de kendisi sağlayacak ve kullanıcılara yüzde 30 daha hızlı internet ile aynı ağa daha fazla cihaz bağlama imkanı sunacak.

Google Fiber ile 2 Gbps internet 100 dolar olacak

Google Fiber 2 gbps

Google Fiber, mevcut gigabit planında olduğu gibi yeni 2 gigabit planında da kullanıcılara herhangi bir internet kotası ya da yıllık taahhüt gibi şartlar koşmuyor. Dahası; Google Fiber 2 gigabit, mevcut Google Fiber gigabit planından yalnızca yüzde 30 daha yüksek olan 100 dolar aylık abonelik ücretine sahip olacak.

Google Fiber ile ilgili söyleyebileceğimiz güzel her şey, bu noktada sona eriyor. Zira Google Fiber bırakın Türkiye’yi ya da Avrupa’yı, ABD’nin tamamında bile kullanıma sunulmuş değil. Bu nedenle tahmin edebileceğiniz gibi Google Fiber 2 gigabit de Avrupa’da ya da Türkiye’de kullanıma sunulmayacak.

Google Fiber 2 gigabit, 2021'in başından itibaren tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir olacak

Google Fiber kutu

Google, 2 gigabit internet planını önümüzdeki aydan itibaren ABD’nin Nashville ve Huntsville şehirlerinde test etmeye başlayacak. Test sürecinin ardından bu yılın ilerleyen günlerinde bu iki şehirdeki tüm kullanıcılar, 2 gigabit internet kullanmaya başlayabilecekler. Google Fiber’in hizmet verdiği diğer 19 şehirdeki testler bu sonbaharda başlayacak ve bu şehirlerdeki tüm kullanıcılar da 2021’in başından itibaren 2 gigabit internet kullanabilecekler.

Kaynak : https://9to5google.com/2020/09/14/google-fiber-2-gigabit/
91
60
12
9
6
Emoji İle Tepki Ver
91
60
12
9
6