Google Files, Karanlık Mod ve Medya Kontrolleri Güncellemesi Alıyor

8
2
1
0
0
Dünya çapında 100 milyon kullanıcı tarafından kullanılan Google Files, kullanıcılarını sevindirecek bir güncelleme alıyor. Son zamanlarda sıkça tercih edilen karanlık mod ve birtakım medya kontrolleri getirecek olan güncellemenin önümüzdeki günlerde dağıtılmaya başlanması bekleniyor.

Aslen Android Go için üretilmiş olan Google Files, kısa zamanda Android kullanıcılarının en çok kullandığı uygulamalardan biri hâline geldi. Uygulama, Google’ın verdiği verilere göre an itibarıyla aylık 100 milyon kullanıcıya sahip. Google Files, gelecek güncellemeyle resmî olarak bir karanlık moda ve yeni medya özelliklerine kavuşacak.

Karanlık mod önümüzdeki günlerde dağıtılmaya başlanacak güncelleme ile birlikte Android cihazlarda kullanılabilir olacak. Bu özellik, aslında önceki beta sürümlerinde görünmüştü ancak o zamanlar yalnızca Android Q işletim sisteminde çalışıyordu. Google, karanlık modun tam olarak nasıl çalışacağı konusunda bir açıklama yapmadı ancak arayüzün tasarımına bakılacak olursa tamamıyla siyah bir tasarım kullanıcıları bekliyor.

google files karanlık mod

Google Files’a gelecek olan güncelleme, karanlık modun yanı sıra medya kontrollerini iyileştirecek birtakım özelliklere de sahip olacak. Yeni medya kontrolleriyle birlikte çevrimdışı medyalarda geri sarma, ileri sarma ve geçme seçenekleri mevcut olacak. Bu özellikler, aslına bakarsanız medya uygulamaları için oldukça sıradan ancak Google Files’ın böyle özelliklere sahip olması başka uygulamalara duyulan ihtiyacı ortadan kaldıracak. Bu arada bahsi geçen medya kontrolleri videolarda da kullanılabilecek.

Google’ın Files uygulamasıyla ilgili verileri paylaştığı blog gönderisinde, uygulamayı kullanan insanların dünya çapında her saniyede 8 GB depolama alanı açtığını ve 300 adet kopya dosyayı ortadan kaldırdığını belirtti. Söylediğimiz gibi güncellemenin ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi yok ancak yapılan açıklamaya göre bu özellikler önümüzdeki günlerde kullanılabilir olacak.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/08/01/files-google-dark-mode-media-controls/
8
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
0
0