Google Haritalar, 3 Yıl Aradan Sonra Apple Watch'a Geri Döndü

11
6
2
0
0
Google'ın çevrimiçi harita uygulaması Google Haritalar, 3 yıllık aranın ardından Apple Watch'a geri döndü. Ancak uygulamadaki bazı eksiklikler, Apple Watch kullanıcılarının Google Haritaları tercih etmemesine neden olabilir.

Dünyanın en büyük çevrimiçi harita servislerinden Google Haritalar, 2017 yılında Apple Watch’lara veda etmişti ve Google, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği duyuru ile 3 yıllık aranın ardından Google Haritalar’ın WatchOS’a geri döneceğini açıkladı.

Apple Watch için yayınlanan son güncelleme ile Google Haritalar, WatchOS işletim sistemine resmen geri dönmüş oldu. Apple Watch kullanıcıları, App Store üzerinden Google Haritalar’a ulaşarak uygulamayı cihazlarına indirebilirler.

Google Haritalar, Apple Watch'ta böyle görünüyor

apple watch google haritalar

Google Haritalar, Apple’ın kendi haritalar uygulaması olan Apple Maps’in aksine kullanıcılara tam bağımsız bir uygulama vadetmiyor ve kullanabilmek için iPhone’larla stabil bir bağlantıya ihtiyaç duyuyor.

Google Haritalar, Apple Watch üzerinden tahmini varış süresi, yol tarifi gibi ana özellikleri gerçekleştirebiliyor olsa da yalnızca ev, iş yeri gibi kayıtlı konum hedeflerini gösteriyor. Akıllı saat üzerinden yeni bir konum belirleyemiyorsunuz.

Google Haritalar WatchOS uygulamasının yol tarifi arayüzü

google haritalar watchos

Kolay bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Google Haritalar’ın WatchOS uygulaması, Seyahat Süreleri adlı listede kayıtlı tüm konumlara olan ortalama varış süresini alt alta listeliyor. Listeden bir konum seçtiğiniz takdirde araba, toplu taşıma ya da yürüme gibi seyahat türü de seçebiliyorsunuz.

Bir rota belirlendikten sonra Google Haritalar, gideceğiniz ya da döneceğiniz yönleri bilgi kartları aracılığı ile gösteriyor. Dilerseniz bu kartları aşağıda indirerek tüm rotayı kontrol edebiliyorsunuz. App Store üzerinden Google Haritalar uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5google.com/2020/09/09/apple-watch-google-maps/#jp-carousel-377414
11
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
6
2
0
0