Google Hızını Alamadı: Android 7.1 Beta Programı Bu Ay Başlıyor

0
0
0
0
0
Google Hızını Alamadı: Android 7.1 Beta Programı Bu Ay Başlıyor
Google, Nexus cihaz sahibi geliştiriciler için Android 7.1'in beta sürecini bu ay içerisinde başlatacak.

Henüz Android 7.0 Nougat sürümünü Nexus ve Android One cihazları için yeni yayınlayan Google, kendi markasını taşıyan Pixel telefonlarıyla birlikte Android 7.1 sürümünü de duyurmuştu.

Android 7.0'dan sonra hızını alamayan Google, daha birçok Android üreticisi Android 7.0 güncellemesini yayınlamadan Nexus sahipleri için Android 7.1'in beta sürecini başlatmayı planlıyor. İlk söylenenlere göre bu beta sürümü ilk olarak Nexus 6P, Nexus 5X ve Pixel C tablet cihazlarını kapsayacak.

Android 7.1 beraberinde neleri getirecek?

Aslında Android 7.0'dan temel olarak ciddi farkları bulunmayan Android 7.1 sürümü, Apple'ın 3D Touch ile sunduğu hızlı erişim menülerini yazılımsal olarak baskı şiddetini hesaba katmadan Android kullanıcılarına sunacak ve böylelikle Android kullanıcıları bir uygulamaya basılı tuttuğunda uygulamayı açmadan işlem yapabilecek.

Aynı zamanda Google'ın yeni gelişmiş asistanı Google Assistant'ın da desteklendiği Android 7.1, tasarım ve yazılımsal açıdan ciddi bir yükseliş göstermese de kullanıcı deneyimi konusunda önemli yenilikleri barındırıyor.

Pixel ve Pixel XL dışındaki cihazlar için bu yılın sonuna doğru çıkışı beklenen Android 7.1'in diğer üreticiler tarafından dağıtılması ise 2017 yılını bulabilir ya da bazı üreticiler Android 7.0 güncellemesini atlayarak direkt olarak Android 7.1 güncellemesini yayınlayabilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0