Google, Microsoft SQL Server İçin Cloud SQL'i Duyurdu

10
3
0
0
0
Veri tabanı yönetimi dünyanın her yerindeki mühendisler için büyük bir sorun teşkil ediyordu ancak üretilen bazı çözümlerle artık öyle olmak zorunda değil. Google, bugün San Francisco'daki yıllık Cloud Next konferasında veri deposu ve veri ambarı alanındaki yeni ürün ve hizmetlerini duyurdu.

Google, bugün Cloud Next konferansında veri deposu ve veri ambarı konusundaki yeniliklerini kullanıcılarla paylaştı. Google Cloud'un ürün yönetimi müdürü Dominic Preuss ve ürün yönetimi takım lideri Tobias Ternstrom bir blog gönderisinde şunları yazdı: "Buluta geçmek, baştan başlamak anlamına gelmemeli. Google Cloud'da işletmenizin iş yükünü yönetmeniz adına kendimizi seçenekler sunmaya adamış durumdayız."

Listenin başında Microsoft SQL Server için bu yıl kullanıcılara sunulacak olan Cloud SQL geliyor. Sunulduğunda, müşterilere hâlihazırda var olan SQL Server iş yüklerini Google Cloud Platform'a (GCP) getirmelerini sağlayacak. Ayrıca müşteriler yedeklemeleri, kopyalamaları, yamaları, güncelleştirmeleri ve daha fazlasını kendi kendine idare eden tamamen gözetimli bir veri tabanı hizmetinde yönetebilecek. Bu hizmet, var olan uygulama ve verileri koruyacak hatta bu uygulamaların analiz ve yapay zekâ için BigQuery gibi GCP hizmetlerine erişimini sağlayacak.

Preuss ve Ternstrom yazdıklarına şunları ekliyor: "Nerede ve ne kadar veriniz olursa olsun kullanıcıların verileri yönetmesi, taşıması ve verilere erişilmesi kolay ve açık olmalı. İş yükünüzü kendi kendine idare eden veri tabanı hizmetleriyle yönetirseniz dikkatinizi altyapıya değil bu verilerin işinize neler katabileceğine odaklanabilirsiniz."

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/04/10/google-announces-cloud-sql-for-microsoft-sql-server/
10
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
0
0
0