Google’ın Hibrit Bulut Platformu ‘Anthos’ Nihayet Kullanılabilir Durumda

14
4
4
1
1
Google'ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve beta testlerini tamamladığı yeni bulut platformu, kullanıma sunuldu. Anthos olarak anılan bulut platformu, pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor.

San Francisco'da yapılan geliştirici konferansında açılış konuşması yapan Google CEO'su Sundar Pichai, Google'ın yeni bulut servisi olan Anthos'un betadan çıktığını ve an itibarı ile kullanıcıların hizmetine sunulduğunu belirtti. Tüm hazırlıkların tamamladığını belirten Pichai, Anthos'un Amazon ve Microsoft'a ait olan bulut servisleriyle de gayet iyi çalıştığını açıkladı.

Hibrit bulut teknolojisine sahip olan Anthos'un şirketler için pek çok artısı söz konusu. Esnek bir yapı sunan bulut sistemi, maliyeti düşürürken bir yandan da verimliliği artırıyor. Bunun yanında daha güvenli bir sistem oluşturan hibrit bulut teknolojisi sayesinde, veriler daima saklanabiliyor. Özel tabanlı bulut sistemlerinin ve genel tabanlı bulut sistemlerinin kesişim noktasını oluşturan hibrit bulut teknolojisi, farklı sistemlerle birlikte çalışarak tüm verilere tek bir yerden erişilebilmesini sağlıyor.

Pichai konferans sırasında Anthos ile kullanılacak olan ve kullanıcıların işlerini daha da kolaylaştıracak olan bazı programların beta sürümlerini de tanıttı. Anthos, VMware ve Cisco gibi 30 büyük altyapı geliştirme şirketleri tarafından da destekleniyor.

Şu an ülkemizden de Anthos sistemine dahil olmak mümkün. Pek çok alanda çözüm sunan Anthos içinse Google, belirli fiyatlandırma paketleri yerine, işletmeler için daha iyi bir çözüm olan kullandığın kadar öde sistemiyle ücret belirliyor. Bu sayede işletmelerin büyüklüğüne göre maliyetler çıkıyor. Site üzerinden fiyatlandırma bölümüne gittiğinizde, ihtiyacınız olan sistemleri ve ağınızın büyüküğünü seçerek ortalama bir maliyet çıkartılabiliyor.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/04/09/googles-cloud-services-platform-is-now-anthos-and-it-works-with-aws-and-azure/
14
4
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
4
4
1
1