Google, Pixelbook 2 Olduğu Düşünülen Gizemli Bir Cihaz İçin FCC Sertifikası Aldı

3
0
0
0
0
Daha önce yapılan açıklamada Google’ın tableti Pixel Slate’i devam ettirmek yerine Chrome OS donanımı üzerine yoğunlaşacağı ifade edilmişti. Şirketin odaklanacağı dizüstü bilgisayarı Pixelbook 2’ye dair bazı yeni bilgiler ortaya çıktı. Açıkçası bu bilgiler biraz da olsa kafa karışıklığına yol açtı.

Google, Pixelbook 2’nin yolda olduğunu daha önce onaylamıştı. Yeni bir FCC dosyasına göre Google’ın yeni dizüstü bilgisayarının donanımı da büyük oranda tamamlanmış durumda.

Yeni Pixelbook ile ilgili değinilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. İlk olarak dosyalar, orijinal Pixelbook’u da üretmiş olan Quanta’dan geliyor (Pixel akıllı telefonları Foxconn üretiyor). İkincisiyse FCC etiketinin, Google’ın diğer Pixel cihazlarında kullanılanla aynı yazı tipine sahip olması.

google pixelbook

9to5Google ve Android Police tarafından işaret edilen ve kafa karışıklığı yaratan bir nokta bulunuyor: FCC ID (FCC Kimlik Numarası). Burada yeni ürünün kimlik numarası HFSG021A olarak ortaya çıkıyor ancak bu kimliklendirme, Pixel akıllı telefonlara daha yakın. Örneğin ilk Pixelbook’un kimlik numarası HFSC0A iken Pixel 3A’nın kimlik numarası G020A. Tabii FCC kimlik numarası, tüketici açısından çok da önemli değil. Belki de Google, bazı şeylerde değişikliğe gitmiştir.

Google, Pixel Slate konusunda ne yazık ki kötü ilerlemişti. Dolayısıyla şirket, Chrome OS’u premium dizüstü bilgisayar deneyimi olarak yeniden kullanıcılarına sunmak istiyorsa tasarım ve mühendislik konusunda elinden geleni ardına koymayacaktır.

FCC dosyasını görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Sizce Pixel Slate sonrası tablet konusuna ara verip Chrome OS’a yoğunlaşacak olan Google, Pixelbook 2 ile başarıya ulaşabilir mi? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/25/8930446/google-pixelbook-2-chromebook-laptop-fcc-filing
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0