Apple'ın Oyun Platformu Arcade'in Şok Eden Türkiye Fiyatı Açıklandı

174
40
5
3
3
Apple, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği lansmanda yeni servisi Arcade’in fiyatını açıklamıştı. Arcade’in dolar bazındaki fiyatı gayet uygunken Türkiye’deki fiyatlandırması birçok kullanıcıyı kızdırdı.

Apple, geçtiğimiz hafta olay yaratan bir lansmana imza attı. Lansmanda tanıtılan yeni iPhone 11 ailesi, tasarımıyla sosyal medyada dalga konusu olmuştu. Apple, lansmanda yeni ürünlerin yanı sıra hizmetlerinden de bahsetmişti. Yeni oyun hizmeti Arcade’in fiyatını duyuran Apple, dolar bazında alışveriş yapan ülkelere gayet uygun bir fiyat biçti ancak Türkiye için durum böyle değil.

Apple Arcade’e geleceğiz ama öncelikle Apple Music’ten bahsetmek gerek. Apple Music’in ABD fiyatı aylık 9,99 dolarken Türkiye bazında ise 15 TL (öğrenciler için 7 TL). Kulağa gayet makul geliyor ancak asıl sorun ise burada ortaya çıkıyor.

Apple Arcade’in Türkiye fiyatı: 35 TL

apple arcade fiyatı

Apple Arcade’in dolar bazında fiyatı, Music’in dolar fiyatının yarısı kadar yani 4,99 dolar. Buraya kadar bir sıkıntı yok ancak Apple’ın Arcade için Türkiye’ye biçtiği fiyat tam 35 TL. Apple Music’in 9,99 dolarlık fiyatı Türkiye’de 15 TL oluyorken dolar ile onun yarı fiyatına abone olunan bir hizmetin Türkiye’de bu denli pahalı olması ise kullanıcılar tarafından tepki topladı.

Umarız ki Apple, bu konuda fiyatlandırmayı dolar üzerinden değil de yine yerel koşullara göre yapar. Aksi takdirde Arcade’i Türkiye’de pazarlayamama hatta kullanıcı kaybetme potansiyeline bile sahip.

174
40
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
174
40
5
3
3