Görsel Zekanız,Gizli Resimleri Bulacak Kadar İyi Mi?

2
0
0
0
0
Bu resimlerdeki farklılıkları keşfedebiliyorsanız, beyninize hükmedebiliyorsunuz demektir. Zira beyin, bu tür durumlarda hızlı çalışarak algı yanılmalarına neden oluyor.

Beynimiz mucizevi şeyler başarabilen bir organ, ancak bazı kusurları da yok değil. İnsan beyni bazen yanılsamalar yaşar, psikolojide buna algı yanılsamaları denir. Bu aslında gerçek nesnelerin duyular üzerindeki izlenimlerinin yanlış olmasından kaynaklanmaktadır. Bazen beynimiz bir şekli otomatik olarak düzeltir ve bize öyle bildirir, bazen de koşullara bağlı olarak sokaktaki bir poşeti üzerimize gelen bir hayvan olarak algılamamızı sağlar. Bu durum bize avantaj sağlayabildiği kadar ayak bağı da olabilir. Aşağıdaki resimlere baktığınızda farklılıkları hızla bulabiliyorsanız keskin bir görsel zekanız olduğunu düşünebilirsiniz. Zira beyninize iyi hükmediyor olduğunuz kesin!

Bu resim İrlanda’dan TillLambsBecomeLions isimli kullanıcı tarafından dün Reddit’e gönderildi. Resim, haberi hazırladığımız sırada 6.630 oy ve 785 yorum almıştı. Peki siz halının üzerinde duran kabuklu hayvanı fark ettiniz mi? İpucu verelim: bir tür sürüngen!

Evet bir kaplumbağa!

Yılbaşı yaklaştı, haydi gözlere kuvvet. Ren geyiklerinin arasında bir kuş var. Tam da gözlerinizin içine bakıyor!

Kırmızı renk Kızılgerdan kuşunu kamufle ediyor.

Denizyıldızları arasına gizlenmiş bir uçak var, acaba nerede?

Bulduysanız, gözleriniz gayet keskin.

Tüm bu kışlık kıyafetlerin arasında bir kova var. Evet bildiğimiz cinsten, içine kum doldurabileceğinz bir kova, görebildiniz mi?

İşte burada!

BONUS: SAT komandosunu fark edebildiniz mi?

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3970658/Can-tortoise-Photo-reptile-perfectly-camoflagued-densely-patterned-carpet-leaves-web-baffled.html
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0