Grafik Kartlarıyla Ünlü NVIDIA Şirketinin İsmi Nereden Geliyor?

66
27
9
4
2
İster bir video oyunu, ister yapay zeka ya da bağımsız bir araba olsun, NVIDIA, grafik kartları sayesinde artık her yerde etkisini gösteriyor. Peki, NVIDIA isminin nereden geldiğini biliyor musunuz?

NVIDIA 1993 yılında kurulduğunda, kurucuları Jensen Huang, Chris Malachowsky ve Curtis Priem, bilgisayarların geleceği hakkında temiz bir vizyona sahipti. Onlara göre bilgisayarlar, video oyunları için vazgeçilmez bir makine olmalıydı. Gelecek yapımların ağırlıklı olarak sürekli artan gelişmiş grafiklere sahip olacağını beklediklerinden, NVIDIA’nın kurucuları bu unsura odaklanmaya karar verdiler.  

1999’da ilk GeForce 256 grafik kartını yarattıktan sonra şirket, Microsoft tarafından 2000 yılında Xbox konsollarının grafik kartlarını sağlaması için seçildi. Daha sonra 2005 yılında Sony, PlayStation 3 için NVIDIA ile görüşmeye başladı. O zamandan beri, Amerikan şirketi grafik işlemcilerini geliştirmeye devam etti ve hizmetlerini genişletti. Şirket bugünlerde yapay zekâ, bulut oyun sistemi ve otomobil alanında çalışmalar yapıyor. 

Peki NVIDIA ismi nereden geldi? 

NVIDIA ilk kurulduğunda, şirketin bir ismi yoktu. Jensen Huang, 2017’de Fortune medyasına “Hiçbir isim bulamamıştık. Bu yüzden bütün dosyalarımızı 'Next Version'ın kısaltması olan ‘NV’ olarak isimlendirdik” dedi. Bir süre sonra şirket, bir isim bulmanın gerekli olduğunu düşündü. Kurucu ortaklar, 'NV' harflerine uygun bir kelime aramaya başladılar. En sonunda Latince bir kelime olan ve kıskançlık anlamına gelen 'invidia' kelimesini, 'i' harfini çıkararak kullanmaya karar verdiler. 

Bu ismin seçimi NVIDIA için çok önemliydi. Bu isimle birlikte şirketin logosu olan 'Yeşil Göz' tasarlandı. Kıskançlık anlamına gelen 'invidia' kelimesi, bakışlarla insanın başına belâ getiren 'nazar' ile bağlantılıydı ve kullanılan yeşil renk, genel olarak kıskançlık ile ilişkilendiriliyor. Amerikan şirketinin başarıları göz önünde bulundurulduğunda bu kıskançlığın rakipler için geçerli olduğu varsayılıyor. 

Kaynak : https://tr.gearbest.com/blog/new-gear/why-is-nvidia-called-nvidia-5905
66
27
9
4
2
Emoji İle Tepki Ver
66
27
9
4
2