Gümrükte Kalan Rolls Royce, 3 Milyon TL’ye İhaleye Çıkacak

28
14
6
5
4
Gümrüğe takılan çeşitli ürünler, belli bir süre içerisinde alınmamaları durumunda müzayede yöntemiyle sahiplerini buluyor. Bu araçların en sonuncusu ise piyasa değeri 4 milyon TL olan bir Rolls Royce oldu.

Gümrüğe takılan yüzlerce araç, internet üzerinden gerçekleştirilen e-ihalelere giriyor. Bu araçların satışından elde edilen gelir ise devletin kasasına kaydediliyor. Gümrük ihalesine çıkacak olan son araç, epey ilgi çekecek gibi duruyor. Zira bahsi geçen otomobil, sahibi açıklanmayan ve piyasa değeri tam 4 milyon TL olan bir Rolls Royce.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Antalya Tasfiye İşletme Müdürlüğü’nde terk edilen, geçici olarak bırakılan, kaçaktan yakalanan araç sayısı artış gösteriyor. Gümrük hangarına çekilen araçlar, belirli bir süre zarfında teslim alınmamaları durumunda devlete devrediliyor. Devlet de bu araçları ihaleye çıkartarak gelir elde ediyor. 

rolls-royce-antalya

Hangarda, piyasa değeri 4 milyon TL olan bir Rolls Royce da bulunuyor. Araç, M plakaya sahip ve bir önceki sahibinin adı açıklanmadı. 26 Ağustos’ta satışa çıkacak olan aracın pek çok teknolojik özelliği var ve bunlara ek olarak da aracın lükse hizmet ettiği net şekilde gözüküyor. Aracın kapısında tek düğmeyle çıkan ve geri koyulabilen bir şemsiye bile bulunuyor.

Terk edilen araçlarda süre sınırı bulunmazken geçici bırakılan araçlar 90, kaçak durumda yakalanan araçlar ise 6 ay süreyle otoparkta bekleyip sonrasında satışa çıkıyor. Mahkemede nihai bir karar çıkmadığı durumda da araçlar satışa çıkartılıyor.

rolls-royce-e-ihale

Yaklaşık bir yıl önce geçici olarak bırakılan araç, sürenin dolmasının ardından devlete geçti ve ihaleye çıkacak. İhaledeki araçlar, alıcı çıkmaması durumunda önce %25 indirimle, yine satılmaması halinde bir %25 daha şeklinde toplamda %50 indirimli fiyata satışa çıkıyor. E-ihale uygulaması ile de bu açık arttırmalara katılmak mümkün oluyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/sahibi-gizli-tutuluyor-4-milyon-tlden-satilacak-41298178
28
14
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
28
14
6
5
4