Günün Bombası: Google, Twitter'ı Satın mı Alıyor?

0
0
0
0
0
Facebook'un her alanda karşısına çıkan Google bu kez öldürücü vuruşu Twitter'ı satın alarak yapabilir.

Sosyal medya devleri arasında Twitter'ın son zamanlarda ciddi sıkıntılar çektiği herkes tarafından bilinen bir durum. Hal böyle olunca da Twitter'ın satılabileceği gibi bazı söylentiler zaman zaman sektörde kendine yer buluyor.

Özellikle bir dönem yaşanan CEO krizi bu söylentilerin en fazla arttığı zamandı. Ancak şimdi bu söylentiler yerini yavaş yavaş gerçek ve ciddi adımlara bırakmaya başladı.

CNBC'nin gündeme getirdiği habere göre Twitter, adım adım satışına doğru ilerliyor. Dediğimiz gibi Twitter son zamanlarda sıkıntılı süreçler geçirmekte ancak bu durum, teknoloji devi şirketlerin Twitter'a daha fazla odaklanmasını sağlıyor. CNBC'enin dediğine göre olası bir satışa çıkma durumunda Twitter'ın son derece önemli iki alıcısı bulunmakta; Google ve bulut bilişim devi Salesforce.

Google'ın zaten uzun süredir Twitter'da gözü olduğu bilinmekte. Zira yıllar öncesinden YouTube'u cebe atan Google, buna karşın tam olarak sosyal medya konusunda söz sahiplerinden biri değil. Aslında Google'ın rakibi direkt olarak Facebook. Facebook'un karşısında sağlam durması için de Twitter oldukça ciddi bir adım olabilir.

Bir diğer taraftan Salesforce konuyla alakalı yorum yapmaktan kaçınsa da şirketin üst düzey yöneticilerinden Vala Afshar, bir süre önce Twitter ile ilgili görüşlerini açıklamış ve Twitter'ı ne kadar sevdiğini dile getirmişti. Bunların yanı sıra Salesforce daha önceden LinkedIn ile ilgilenmiş, ancak Microsoft'a kaptırmıştı. Yani bu konuda Google'ın karşısında oldukça hırslı bir Salesforce var diyebiliriz.

CNBC'nin kaynaklarına göre olası bir satış işlemi hemen değil, yıl sonuna ya da önümüzdeki yılın başına doğru gerçekleşebilir.

Gündeme bomba gibi düşen bu satış dedikodularının ardından Twitter'ın şirket hisslerinde %3 civarında bir artış yaşanmış durumda.

Kaynak : http://www.cnbc.com/2016/09/23/twitter-may-receive-formal-bid-shortly-suitors-said-to-include-salesforce-and-google.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0