HarmonyOS Kullanan Huawei Akıllı Saatin Videosu Ortaya Çıktı

38
8
2
2
1
HarmonyOS Kullanan Huawei Akıllı Saatin Videosu Ortaya Çıktı
Huawei, yeni işletim sistemi HarmonyOS 2.0'ı geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte tanıtmıştı. Şimdi de bu işletim sisteminin yüklü olduğu bir akıllı saatin videosu ortaya çıktı.

Huawei'nin geçtiğimiz sene ABD yönetimiyle yaşadığı sorunlar sonrası özellikle akıllı telefonlarında kullandığı Android işletim sistemi şirket için bir sorun haline gelmişti. Bu dönemlerde, Huawei'nin kendi geliştirdiği işletim sistemi HarmonyOS ortaya çıkmıştı.

Şirket, geçtiğimiz gün düzenlediği etkinlikte ise işletim sisteminin yeni sürümü HarmonyOS 2.0'ı ve bu işletim sistemini kullanacak saatin bu senenin sonuna kadar çıkış yapacağını duyurmuştu. Daha üstünden çok geçmeden HarmonyOS 2.0 kullanan bir akıllı saatin videosu ortaya çıktı.

Huawei'nin HarmonyOS kullanan yeni akıllı saati

Bir Weibo kullanıcısı olan Changan Digital'e göre Huawei, şu an HarmonyOS işletim sistemini kullanan bir akıllı saat üzerinde çalışıyor ve akıllı saatin bu senenin sonunda ya da önümüzdeki senenin başlarında piyasaya sürüleceği düşünülüyor. Tabii ortaya çıkan tek bilgi bundan ibaret değil, Changan Digital, ayrıca saatin gösterildiği bir video da paylaştı. Videoda, baskılı devre kartı benzeri bir şeyin üstünde duran saatin gövdesini ve yazılım ara yüzünü görüyoruz.

Huawei Central'da yer alan habere göre saatin yazılımı, LiteOS'lu Huawei Watch GT 2 serisine bir hayli benziyor. Ayrıca cihazda Sp02'deki gibi adım sayar, kalp ritmi kontrolcüsü, uyku takibi, batarya seviyesi gibi özellikle de yer alıyor. Yukarıdan izleyebileceğini videodan görüldüğü kadarıyla saatin neredeyse tamamlanmış olduğunu söyleyebiliriz ancak Huawei'nin üstünde yapacağı bazı ince ayarlar olabilir.

Huawei yöneticisi Richard Yu, Huawei Developer Conferance 2020'de yaptığı duyuruda HarmonyOS'un 128 KB RAM'den 128 MB RAM'e kadar tüm ekosistem ürünlerine açılacağını duyurmuştu. Şirket, nesnelerin internetinin yanı sıra 128 MB RAM'den 4 GB RAM'e kadar olan aralıktaki belleklere sahip olan cihazlara da HarmonyOS 2.0'ı açacak ki bu da HarmonyOS işletim sistemli telefonların ve tabletlerin 2021 yılında çıkış yapacağı anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/check-the-live-video-of-harmonyos-smartwatch-could-launch-this-year/
38
8
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
8
2
2
1