Yeniden Tasarlanan Hidrojen Yakıt Hücreli Toyota Mirai Tanıtıldı

20
7
3
1
1
Toyota, Hidrojen yakıt hücreli elektrik motorlu aracı Mirai’yi 2015’ten beri üretmeye devam ediyor. Şirket, Tokyo Motor Show’da tasarımını yeniden ele aldığı yeni Mirai’yi tanıttı. Mirai, yeni tasarımı ile lüks araçlar sınıfına atlayacak gibi görünüyor.

Toyota, Tokyo Motor Show’da yeni araçlarını tanıtmaya devam ediyor. Araç üreticisi, 2015 yılında piyasaya sürdüğü hidrojen yakıt hücreli otomobili Mirai’nin tasarımı ve teknolojisi üzerinde yaptığı değişiklikleri bugün Tokyo Motor Show’da tanıttı. 

Toyota Mirai, hidrojen yakıt hücreli motoru ile elektrik motorlu araçlara yeni bir soluk getirmişti. Mirai, elektrikli araçların ekolojik bütün avantajlarına sahipken, benzinli araçlar gibi hızlı yakıt ikmaline de sahip durumda. 

2021 mirai

Toyota, 2021’de piyasaya süreceği Mirai’nin dış görünüşünü tamamen değiştirdi. Araç, yeni tasarımı ile çok daha lüks bir araç görünümü kazandı. Toyota, 2021 Mirai’yi 20 inç jant seçeneği ile de piyasaya sürerek aracı üst segmentlere taşımak istiyor. 

toyota 2021 mirai

2021 Mirai’nin görünüşünde yapılan değişikliklerin yanında aracın teknolojisinde de önemli değişiklikler göze çarpıyor. Toyota, 2021 Mirai’yi arkadan itişli hale getirerek, daha sessiz ve daha uzun menzile sahip hale getirdi. Toyota, aracın önceki modellerine göre iki yakıt ikmali arasında yüzde 30 daha fazla mesafe katedebileceğini açıkladı. Aracın EPA rakamları açıklanmadı. Ama eğer Toyota’nın rakamları doğruysa, Mirai bir depo yakıt ile yaklaşık 650 km yol alacak. 

Yeni Mirai’nin iç kabininde de 12.3 inçlik bir bilgi ve eğlence ekranı ve 8 inçlik dijital sürücü ekranı bulunuyor. Aynı zamanda dikiz aynası kameraları da aracın yeni tasarımına uygun hale getirilmiş. 

2021 mirai iç kabin
Toyota 2021 Mirai’ye dair bilgiler şimdilik bu kadar. Toyota, Tokyo Motor Show’da karartılmış camlı bir Mirai’yi ziyaretçilere sunuyor. Aracın iç kabinindeki geliştirme çalışmaları devam ediyor olabilir. 

Toyota Mirai, hidrojen yakıt hücresi ile elektrik motorlu araçlara yeni bir soluk getirdi. Aracın elektrik motoru, bir bataryadan sağlanan elektrik enerjisini kullanmıyor. Elektrik motorunun ihtiyacı olan elektrik hidrojen aracılığıyla sağlanıyor. Bu şekilde doğaya da sadece su buharı salınıyor. 

mirai 2021

Mirai sahiplerinin şu anda yaşadıkları en büyük sorun, aracın yakıt ikmalinin yapılacağı tesislerin bulunmaması. Hidrojen yakıt hücreleri için tesisler şu anda sadece California ve Hawaii’de bulunuyor. Ancak Toyota, yakıt ikmal ağını geliştireceklerini söylüyor. 

2021 Mirai, görünümü ile görenlerin gönlünü kazanıyor. Batarya olmadan çalışan elektrik motoru ise Mirai’yi önemli bir rakip haline getiriyor. Ancak yakıt ikmal tesisi sorunu, aracın küresel rekabete katılmasını engelliyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/10/2021-toyota-mirai-unveil/#gallery=1075716&slide=7640842&index=7
20
7
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
7
3
1
1