Honda'nın Japonya'ya Özel Modeli N-One, Style + Urban Paketiyle Şov Yaptı (Bundan Bize de Lazım)

16
4
1
1
0
Japonya'ya özel olarak üretilen retro otomobil Honda N-One, Style + Urban versiyonu ile yenilendi. Bu küçük otomobil gözlerimizin pasını siliyor.

Japonya'nın minimalizm sevgisi bütün dünyada biliniyor. Hem bu yaşama biçiminin hem de Japonya'daki düzenlemelerin sonucu olarak ortaya çıkmış bir otomobil kategorisi var: Kei sınıfı. Kei sınıfı otomobillerin amacı ise ülkenin hükümeti tarafından belirlenen vergi ve sigorta yönergelerine uymak, aynı zamanda da kırsal alanlardaki otopark onaylama zorunluluğundan muaf olmak. Ülkedeki otomobillerin %40'ını oluşturan bu grubun en popüler otomobillerinden biri de Honda N-One.

Kei otomobillerin boyutları 3.4 m uzunluk, 1.48 m genişlik ve 2 m yüksekliği aşamazken, motor hacimlerinin de çıkabileceği nokta 660cc'dir. Araçlar 63 hp'den fazla güç üretemezler. Haliyle Honda N-One da oldukça küçük bir otomobil. Ancak bu boyutlar sizi yanıltmasın.

Küçük, şık, gösterişli

honda n one

Araç küçük olsa da klima, GPS, bilgi ekranı, aşırı beslemeli motor gibi özellikler barındırıyor. Motor hacmi ise yalnızca 660 cc. Araç, isteğe bağlı olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ve ısıtmalı koltuklarla da gelebiliyor. 

honda n one

Honda N-One'ın yeni Style + Urban versiyonunda ise görünüşü önemli şekilde değişiyor. Izgaranın çevresinde yer alan krom çerçeve dışarıdan bakınca ilk dikkat çeken noktalar oluyor. Izgaranın siyah rengi bu modelde ayna kapakları ve kapı kollarında da kullanılıyor. Gövde renk seçenekleri arasında ise Garden Green Metallic, Platinum White Pearl, Meteoroid Grey Metallic ve Premium Ivory Pearl II adını verdikleri renkler yer alıyor. 

honda n one

Aracın iç döşemeleri ise suni ahşaptan oluşturuluyor. Direksiyon simidinin altındaki metalik süsleme de dikkat çekiyor. Bu yapay ahşap paneller fabrikada özelleştirilmiyor olsa da aracına biraz karakter katmak isteyenlerin kolayca kullanabileceği bir malzeme olarak göze çarpıyor. 

CVT teknolojisinin yer aldığı 660 cc'lik motora sahip bu otomobilin fiyatı Japonya'da 12.234 dolar.  Dört teker çekiş sistemi isteyenlerin ise 13.212 dolar ödemesi gerekiyor. 

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/606740/honda-n-one-style-urban/
16
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
1
1
0