HTC ile 'Bitcoin.com', Kripto Para Telefonu İçin Ortaklık Kurdu

7
3
1
0
0
Kripto para satın alınabilen "Bitcoin.com" ile iş birliği yapan HTC, Exodus 1 isimli blockchain telefonunu geliştirecek. Kullanıcılara sunulacak olan yazılım güncellemesiyle birlikte Exodus 1, Bitcoin Cash desteğine sahip olacak.

Tayvan merkezli teknoloji üreticilerinden bir tanesi olan HTC, akıllı telefon sektöründe eski popülaritesini yitirmiş durumda. Hal böyle olunca da şirket, tüketicileri kendilerine çekmek için son yılların en popüler sektörlerinden bir tanesi olan kripto para birimlerini devreye sokmuş durumda. "Bitcoin.com" isimli internet sitesiyle iş birliğine gittiklerini duyuran HTC, "Exodus 1" isimli blockchain teknolojileri için geliştirilmiş olan telefonunda kullanıcılara daha iyi bir kripto para hizmeti sunacak. 

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Exodus 1, bundan sonra kullanıcılara daha rahat bir kripto para ticareti deneyimi yaşatacak. İş birliği kapsamında telefona gönderilecek güncellemeyle birlikte, üçüncü parti bir uygulamaya ihtiyaç duymadan Bitcoin Cash (BCH) desteği sunulacak. Ayrıca güncelleme kapsamında Exodus 1'lere, Bitcoin.com'un mobil uygulaması da yüklenmiş olacak ve bundan sonra bu mobil uygulama, Exodus 1'lerde ön yüklü olarak bulunacak.

Exodus 1

Taraflara göre bu iş birliği, her iki şirket için de büyük faydalar sağlayacak. HTC, kripto para kullanımını kolaylaştırarak daha çok tüketiciye ulaşacağını düşürken Bitcoin.com da bu iş birliğinin daha çok site trafiği ve daha çok kripto para ticareti sağlayacağını düşünüyor. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bitcoin.com'un CEO'su Stefan Rust, kendi şirketleriyle HTC arasında büyük bir sinerji olduğunu ve bu sinerjinin iki şirketi bir yolculuğa çıkaracağını söyledi. Rust, HTC ile yaptıkları iş birliğinden memnun olduklarını ve şirketlerin ortak yolculuklarından dolayı heyecanlı olduklarını açıkladı. Bitcoin.com'un bir diğer önemli ismi olan Roger Ver'se bu iş birliği sayesinde dünyadaki tüm Bitcoin Cash kullanıcılarının birbirlerine elektronik para göndermelerinin mümkün olacağını ifade etti.

HTC cephesinden de Bitcoin.com'a benzer açıklamalar yapıldı. Şirketin blockchain teknolojilerinden sorumlu ismi Phil Chen, Bitcoin Cash'i desteklemekten mutluluk duyduklarını ve bu iş birliğinin geleceğe yönelik atılan adımların sadece ilki olduğunu açıkladı. Chen, ilerleyen dönemlerde tüketicilere Bitcoin Cash üzerinden çeşitli kampanyaların yapılacağını ve Exodus telefonların "store.bitcoin.com" adresinde satışa sunulacağını belirtti.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/09/16/htc-partners-with-bitcoin-com-to-support-cryptocurrency-smartphone-exodus-1/
7
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
0
0