HTC'nin Bütçe Dostu Telefonu Wildfire X Ortaya Çıktı

6
4
2
2
0
HTC'nin Wildfire serisine ait dört yeni model, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Google Play Console'da beliren Wildfire X isimli yeni bir model, Wildfire ailesine katılacak bütçe dostu giriş seviyesi bir telefonun varlığını da ortaya koydu. Cihaz, modern tasarımlardan uzak olmasının yanı sıra orta seviye donanımları da bünyesinde barındırıyor.

HTC'nin Wildfire serisine ait bir telefon, bu ayın başlarında dört modelle birlikte ortaya çıktı. Dört modelin ismi Wildfire, Wildfire E, Wildfire E Plus ve Wildfire E1 olarak belirlendi. Şimdiyse Wildfire X isimli bir model daha Google Play Console'da belirlendi. Ortaya çıkan telefonun özellikleri de konsola eklendi.

HTC'nin bütçe dostu modeli olacağı düşünülen telefon, özellikleriyle birlikte amiral gemilerini andırmasa da günümüz şartlarında giriş/orta seviyede bir telefonun özelliklerini içerisinde barındırıyor. Tasarım olarak kalın çerçeveli ve nispeten kalın bir tasarımı kullanıcılarına sunacağı düşünülen cihaz, 19:9 en/boy oranına sahip olacak.

HTC

Google Play Console listesine baktığımız zaman telefonda 4 GB bir RAM ve 720x1520 piksel çözünürlüğünde HD+ bir ekranın olduğunu görebiliyoruz. Sekiz çekirdekli MediaTek Helio P22 işlemciyi bünyesinde barındıran cihaz, grafik birimi olarak da PowerVR GE8320'yi kullanıyor.

Listede yazılanların dışında yalnızca ön panel görülüyor. Ön panele dikkatli bir şekilde bakıldığı zaman herhangi bir çentik görülmediği gibi telefonun üst ve alt kısımlarındaki çerçeveler kendini belli ediyor.

htc wildfire x

(Yeni Wildfire serisi)

Üst çerçevede bir adet ahize, bir selfie kamerası ve sensörler görülebiliyor. Telefonun kenarlarındaki çerçevelerse üst ve alt kısma oranla daha ince bir şekilde ortaya çıkıyor.

Telefonun sağ kısmında ses açma kapama tuşları bulunurken güç tuşu da bu iki tuşun altında bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra telefonun sol tarafında hiçbir tuşun bulunmadığını da belirtmekte fayda var.

Şu an için HTC'nin Wildfire X isimli akıllı telefonunu ne zaman çıkaracağına dair herhangi bir bilgi bulunmasa da cihazın aldığı sertifikalar sonucunda tahmini bir çıkış tarihinin yakında belirlenmesi bekleniyor.

Bu haftanın başında çıkan bilgiler sonucunda Wildfire X modelinin Wildfire modelinden düşük bir model olması bekleniyor. Son olarak HTC'nin Wildfire E2, E2 Plus, E3, E3 Plus, E4 ve E4 Plus gibi isimlerin de ticari marka haklarını aldığı biliniyor.

Kaynak : https://www.91mobiles.com/hub/htc-wildfire-x-specifications-helio-p22-4gb-ram-image-leaked-google-play-console/
6
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
2
2
0