Huawei, ABD Yasağı Yüzünden Müşterilerini Samsung'a Kaptırabilir

19
14
4
0
0
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından getirilen ticaret yasağı, Çinli teknoloji devi Huawei’in elini zorluyor. Analistlere göre şirket, 2019’un üçüncü çeyreğinde akıllı telefon satışlarında önemli bir düşüş yaşayacak.

Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunda olan Huawei, pazardaki yerini muhafaza etmek için önemli bir direnç gösteriyor. Geçtiğimiz mayıs ayında ABD Ticaret Bakanlığı tarafından kara listeye alınan Çinli teknoloji devi, karşılaştığı yaptırımlar sebebiyle eskisi kadar rahat hareket edemiyor.

Analister, piyasanın en büyük oyuncusu olan Samsung’un, bu durumdan yararlandığı söylüyor. Bildiğiniz üzere, söz konusu yaptırımlar Huawei’nin Amerikan şirketlerinden parça tedariği yapmasını engelliyor. Elbette bu durumdan yalnızca donanım tarafı etkilenmiyor.

Donald Trump hükümeti tarafından getirilen ticaret yasağı nedeniyle Çinli şirketin yeni telefonları Google’ın resmi lisansı olmadan satışa çıkacak. Örneğin; bu ay Avrupa’da tanıtılan Huawei’nin yeni amiral gemisi serisi Mate 30, Google Play Store, Gmail, YouTube ve Google Haritalar gibi servislere ön yüklü olarak sahip değil.

huawei mate 30

Huawei, Google çatısı altındaki hizmetleri kullanamadığından, kendi uygulamalarını ve servislerini içeren Huawei Mobil Hizmetleri'ni (HMS) piyasaya sürmüştü. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan platform, AppGallery, Browser, Cloud, Themes, Music, Video ve Asistant uygulamalarına sahip.

Cape Investment & Securities analisti Park Sung-soon, Samsung’un, yaptırımlar sebebiyle Huawei cihazları kullanmak istemeyen Avrupalı müşterileri çalabileceğine dikkat çekiyor. Bununla birlikte Çinli şirketin Samsung’un en büyük bellek yongası alıcılarından biri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu nedenle Huawei telefon satışlarının düşüşe geçmesi, Samsung'u hem olumlu hem de olumsuz etkileme potansiyeline sahip.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/samsung-likely-to-steal-q3-sales-from-huawei/
19
14
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
14
4
0
0