Huawei'den Dikkat Çeken Çıkış: Hedeflerimiz Sadece Gecikecek

23
10
3
1
0
Çinli teknoloji devi Huawei, Trump yönetiminin aldığı yaptırım kararlarına direnmeye çalışırken, şirketin gelecek dönem hedeflerinin değişmediğine dair açıklamalar geldi.

Huawei, Amerika Birleşik Devletleri'nin aldığı yaptırım kararlarıyla mücadele etmeye devam ederken bir yandan da şirketin hedeflerini sürdürmeye devam ediyor. Huawei tarafından dillendirilen ve şirketin en önemli amacı olan dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olma durumuyla ilgili, şirket yetkililerinden yeni açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda bu hedefin mutlaka gerçekleşeceği ancak sürenin daha önceden belirtilenden daha geç olacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamalarda dünyanın en büyük telefon üreticisi olmanın kolay bir şey olmadığının altını çizen Huawei yetkilileri, bu amaçlarından vazgeçmeyeceklerini de belirttiler. Normal şartlarda bu yılın son çeyreğinde dünyanın en büyüğü olacaklarını söyleyen Huawei strateji sorumlusu Shao Yang, şu durumda bunun mümkün olmadığını, sürecin biraz daha uzayabileceğini ifade etti.

Trump yönetiminin aldığı kararlar neticesinde zor bir dönem geçiren Huawei'nin geleceğiyle ilgili de analistlerin farklı tahminleri var. Huawei gibi bi şirketin ne olursa olsun yok olmayacağını düşünen analistlere karşı, Amerika'nın bu yaptırımlarının uzun süre devam etmesi halinde şirketin Çin pazarındaki hakimiyeti sürse bile diğer ülkelerde piyasalarda görülmeyeceğini düşünen analistler de bulunuyor. Amerika'nın yaptırımlarından sonra bile Huawei'nin telefon satışları günlük 500 bin ila 600 bin arasında seyrediyor. Bu olayın sonunun nereye çıkacağını görmek içinse beklememiz gerekiyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/huawei-says-goal-to-be-worlds-top-phone-maker-some-time-off-2051205
23
10
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
10
3
1
0