Huawei, Yeni Arayüzü EMUI 10'u Tanıttı: İşte Özellikleri

81
14
8
7
6
Huawei'nin yeni ürünlerini tanıttığı ve sektör üzerinde değerlendirmeler yaptığı etkinliği Huawei Geliştirici Konferansı tam gaz devam ediyor. Kısa süre önce HarmonyOS'u tanıtan şirket, şimdi de Android Q tabanlı yeni arayüzü EMUI 10'u tanıttı.

Huawei, iki gün boyunca sürecek olacak Geliştirici Konferansı'na bugün itibarıyla başladı. İlk olarak Android işletim sistemine alternatif olarak geliştirilen kendi işletim sistemi HarmonyOS'u duyuran şirket, etkinliklere hız kesmeden devam ediyor. 

Şirket şimdi de Android Q tabanlı olarak kullanıcıların hizmetine sunulan arayüzü EMUI 10'u tanıttı. EMUI 10, kullanıcılara çok sayıda yenilik vadediyor.

Huawei EMUI 10

EMUI 10'un tanıtımını yapan Huawei'nin Yazılım Departmanı Başkanı Weng Chenglu, bu arayüzün bir güncellemeden ibaret olmadığını açıkladı. Chenglu'nun açıklamalarına göre EMUI 10, çok daha iyi bir yapay zeka desteğine ve çok daha rahat çalışan bir sisteme sahip. 

EMUI 10'un performans detaylarına geçmeden önce bu arayüzün genel görünüşündeki değişikliklere yakından bakalım. Açıklamalara göre EMUI 10, fazlasıyla etkili kullanılabilecek bir karanlık mod desteğine sahip. Bu karanlık mod, WCAG 2 sertifikasına da sahip ve bu sayede kullanıcılar, web içeriklerinde de bu modu kullanabilecekler ve ayrıca üçüncü parti uygulamalar da karanlık mod desteğine sahip olacak.

Ayrıca EMUI 10, ekranın daha iyi büyütülmesine imkan veren "Magazine Design" tasarımına sahip ve buna ek olarak biraz daha huzur veren renk tonlarının kullanıldığı Giorgio Morandi renk stiline sahip.

EMUI 10 arayüz

EMUI 10'un tanıtımında performans yeteneklerine de değinen Chenglu, EMUI 10'un bugüne kadar kullanılan EMUI arayüzlerinden çok daha hızlı olacağını ifade etti. EMUI 10'un sahip olduğu GPU Turbo özelliğinin yüzde 60, Turbo Link özelliğinin yüzde 70 ve geliştirilen EROFS dosya sistemininse yüzde 20 oranında performansa etki edeceğini söyleyen Chenglu, bu geliştirmelerin kullanıcılara daha iyi bir EMUI deneyimi yaşatacağını ifade etti. 

Tüm bunlarla birlikte EMUI 10'un ilk kez kullanılacağı zamana da açıklık getiren Chenglu, EMUI 10'un ilk olarak Huawei P30 ve Huawei P30 Pro'da kullanılacağını ve beta sürecinin 8 Eylül'de başlayacağını ifade etti.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-announced-the-emui-10-at-hdc-2019/
81
14
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
81
14
8
7
6