Huawei, Google Servislerini Kullanan 2 Cihaz Daha Piyasaya Sürecek

25
6
6
3
2
Huawei ile ABD arasındaki olaylar sonucu Çinli teknoloji devi, kendi işletim sistemini çıkarmaya karar vermişti. Geçtiğimiz günlerde markanın yeni cihazlarının Google servislerinden mahrum kalacağı haberlerinden sonra bugün Huawei'den ilginç bir açıklama geldi. Huawei'nin bazı yeni cihazları Google servislerini kullanabilecek ancak bu cihazlar yalnızca Güney Afrika için üretilecek.

Android Authority’de yer alan bir habere göre Huawei, bu senenin sonuna kadar Android tarafından tamamen lisanslı sürüme sahip en az iki telefon daha çıkartacak. Yani bu, Google servislerinin belli bir süre daha kullanılacağı anlamına geliyor.

Buradaki kötü haber ise Çinli teknoloji firması tarafından piyasaya sürülecek bu iki yeni akıllı telefonun sadece Güney Afrika pazarı için çıkacak olması. Açıkçası bu durumun nasıl işleyeceğinden emin değiliz zira Huawei'nin Google ürünlerini kullanmasının yasaklanması bölgesel değil küreseldi.

Google servislerini kullanacak telefonlar:

Huawei Y9 Prime

Çıkartılacak olan telefonlardan bir tanesi Huawei Nova 5T. Nova 5T’nin daha önce çıkan Huawei Nova 5’in yükseltilmiş ve güncellenmiş bir sürümü olduğunu söyleyebiliriz. Nova 5T arkasında dört, ön tarafında ise bir tane kamera olmak üzere toplam beş kameraya sahip olacak.

Diğer telefon ise Huawei Y9 Prime’ın (2019) yükseltilmiş ve güncellenmiş bir versiyonu olarak piyasaya sürülecek olan Huawei Y9 S. Y9 S’nin donanım özellikleri konusunda sessiz kalan Huawei, sadece yenilikçi teknoloji demekle yetindi.

Huawei, bu iki cihazın 2019’un sonuna kadar Güney Afrika’da satışa çıkacağını ve her iki cihazın da Google tarafından destekleneceğini söyledi. Tabii bunun nasıl olduğu henüz tam olarak belli değil. Teoride Huawei’nin dünyadaki herhangi bir yerde Google tarafından desteklenen yeni cihazlar satamaması gerekiyor.

Bu iki cihazın zaten var olan cihazların güncellenmiş bir sürümü olması sebebiyle belki de bu yasağın etrafından dolanmış olabilir ancak bu şimdilik sadece bir teori.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-nova-5t-1024270/
25
6
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
25
6
6
3
2