Huawei Mate 40 Serisinin Çin'de Ön Siparişe Açıldığı İddia Edildi

8
5
3
2
1
Çinli teknoloji devi Huawei'nin yeni amiral gemisi serisi Huawei Mate 40, henüz kesin bir çıkış tarihine sahip değilken iddiaya göre ön siparişe açıldı. Bir Weibo kullanıcısı, ön sipariş verdiğini kanıtlamak için siparişin faturasını paylaştı.

Geride bıraktığımız haftalar boyunca Çinli teknoloji devi Huawei'nin yeni amiral gemisi serisi Huawei Mate 40 hakkında pek çok bilgi öğrendik. Öğrendiğimiz bilgilerin bize gösterdiği tek şeyse Huawei Mate 40 serisinin akıllı telefon sektörüne damgasını vuracağıydı. Huawei, akıllı telefon sektöründe yine kafa tutulması bir akıllı seriyle yer alacaktı.

Huawei Mate 40 serisinin epey iyi bir seri olacağını bilsek de Huawei, cihazın tanıtılacağı ve piyasaya sürüleceği tarihleri oldukça iyi bir şekilde saklamayı başardı. Zira bugüne kadar cihazın çıkış tarihi hakkında söylenenler tahminlerden öteye geçemedi. Ancak bugün Huawei Mate 40 serisini ilgilendiren oldukça ilginç bir gelişme yaşandı.

Huawei Mate 40 ön siparişe mi açıldı?

huawei mate 40 ön sipariş

Çin'in sosyal medyası Weibo'da paylaşılan bir gönderiye göre Huawei, Çin'de Huawei Mate 40 serisinin ön siparişlerini almaya başladı. Ancak siparişler internet üzerinden verilmiyordu. Weibo kullanıcısı, bu iddiasını fotoğrafını çektiği bir Huawei Mate 40 Pro faturasıyla birlikte paylaştı.

Faturada yer alan bilgilere göre yine ilginç bir şekilde Huawei Mate 40 Pro, 300 yuanlık (yaklaşık 320 TL) fiyat etiketiyle ön sipariş edilebildi. Elbette bu cihazın tam fiyatının yalnızca bir kısmının önden ödemesiydi. Yine de gördüğümüz fatura bir kişi tarafından hazırlanmış da olabilir. Dolayısıyla bu iddiaya kesin gözüyle bakmamak en iyisi olacaktır.

huawei mate 40 ön sipariş

Huawei Mate 40 serisi hakkında bugüne kadar edindiğimiz bilgilere göre telefonlar, fazlasıyla ince kenarlara sahip olacak. Ancak telefonların arka kısmında daire şeklinde devasa bir kamera kurulumu yer alacak. Seride yer alacak modellerin tam olarak hangi lenslere sahip olacağıysa şu an için kesinlik kazanmadı.

Yeni seri donanım tarafındaysa sınıfının bir numarası olmaya oynayacak. Huawei Mate 40, Kirin 9000 işlemciye yer verecek. Bu işlemci, 5 nm teknolojisiyle üretilmiş bir işlemci olacak. Cihaz, Android 11 tabanlı EMUI 11 kullanıcı arayüzüne sahip olacak ve Google servislerine yer vermeyecek.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-mate-40-series-offline-pre-order-allegedly-starts-in-china/
8
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
8
5
3
2
1