Huawei’nin Adeta Kendi Topuğuna Sıktığı Twitter Anketi

121
13
12
7
6
Huawei, Twitter üzerinden tartışmalı bir anket başlattı. Şirketin başlattığı ankette Huawei'nin kime ait olduğu Twitter kullanıcılarına soruldu. Ankete katılanların yüzde 42'lik kısmı Huawei'nin Çin hükümetine ait olduğunu düşünüyor.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, geçtiğimiz mayıs ayından beri olağanüstü bir süreç geçiriyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklamaların ardından ABD hükümetinin harekete geçmesi ve Huawei'yi karalisteye alması, şirketi büyük bir çıkmaza sürükler gibi oldu. Ancak yaptırım kararına karşı tüm kılıçlarını çeken Huawei, ABD'nin yaptırımlarından dolayı en azından şimdilik büyük bir sorunla karşılaşmadı.

Huawei'nin ne imajının sarsıldığını ne de her şeyin eskisi gibi yolunda gittiğini söylemek pek mümkün değil. Kamuoyunun bir kısmı Huawei'ye verdiği desteği sürdürürken bir kısmı ise şirketin açıklamalarından dolayı tepki göstermeye başladı. Şirketse bir kamuoyu araştırması yapmak için resmi Twitter hesabından bir anket başlattı.

huawei

Huawei'nin başlattığı bu anket basit bir soruyu ve bu sorunun cevabı niteliğindeki 4 şıkkı içeriyordu. Anketin sorusunu "Sizce Huawei kime ait?" oluştururken cevaplar ise sırasıyla "Hükümet", "Finans Kurumları", "Konsorsiyumlar" ve "Huawei çalışanları" olarak belirlendi. Bu tweeti atan Huawei yetkilisinin hangi cevabı duymak istediğini bilmek çok da zor değil ancak ortaya çıkan sonuçlarsa dikkat çekiciydi.

İşte yaklaşık 57 bin kişinin katıldığı o anketin sonuçları:

huawei anket

Ankete göre katılımcıların büyük bir çoğunluğu Huawei'nin Çin hükümetine ait olduğunu düşünüyorlar. 

Huawei gibi 100 milyar dolardan daha fazla bütçeli bir şirketin böyle çalkantılı bir dönemde bu anketi neden yaptığını anlamak çok zor. Şirket, bu durumu bir PR çalışması olarak yapmış olabilir veya Twitter kullanıcılarının gerçek fikirlerini ölçmek istemiş olabilir. Ancak Huawei, bu riskli hamlede beklediğini bulamamış gibi görünüyor.

Anket sonuçlarından çok da memnun kalmayan teknoloji devi, yaklaşık bir saat önce bir tweet atarak, Huawei'nin Huawei'ye ait olduğunu yazdı. İşte Huawei'nin o paylaşımı:

Konuyla ilgili sizin düşünceleriniz nedir? Huawei aslında kimin? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://thenextweb.com/asia/2019/08/06/huawei-owns-itself-with-ballsy-who-owns-us-twitter-poll/
121
13
12
7
6
Emoji İle Tepki Ver
121
13
12
7
6