Huawei: Yıl Sonuna Kadar Yeni İşletim Sistemimizi 225 Milyon Cihaz Kullanacak

37
29
4
3
2
News.mydrivers'ta yer alan habere göre Huawei, yeni işletim sisteminin yıl sonuna kadar 225 milyon cihazda yer alacağını iddia ediyor.

ABD’nin Huawei’yi kara listeye almasının ardından birçok şirket Çinli teknoloji deviyle bağlantısını kesti. Huawei’yle bağlantısını kesen isimlerin arasında Google da bulunuyordu. Bu da Huawei ve Honor cihazlarının Android ve güncellemelere olan erişiminin sona ermesi anlamına geliyordu.

Tüm bu yasaklar ve kısıtlamalara rağmen Huawei hız kesmedi ve HongMengOS isimli işletim sistemini geliştirmeye başladı. Edindiğimiz son bilgilere göre de şirketin kendi işletim sistemi yüklü olan cihazları Ekim itibarıyla piyasaya sürecek.

News.mydrivers’a göre Huawei’nin işletim sistemi bu yıl içerisinde ihraç edilecek 225 milyon cihazın içerisinde bulunacak.

Huawei ilk aşamalarda bütçe dostu telefonlarda kendi işletim sistemini kullanacak. Başka bir deyişle bütçe dostu telefonlara yönelecek. Bunun sebebi olarak da HongMeng’in yüksek ihtiyaçlı kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir mobil uygulama ekosistemine sahip olmak için biraz zamana ihtiyaç duyması.

Rosenblatt Securities isimli bir şirketten gelen bilgiye göre Huawei, HongMengOS yüklü 1 milyon cihazını ihraç etmeyi başardı. Yine aynı şirketin söylediğine göre işletim sistemi tüm Android uygulamalarıyla uyumlu bir şekilde çalışabiliyor ve artırılmış güvenlik fonksiyonlarıyla kişisel verileri korumayı amaçlıyor.

Kaynak : https://www.firstpost.com/tech/news-analysis/huawei-claims-it-could-ship-around-225-million-devices-with-its-hongmengos-by-end-of-year-6804741.html
37
29
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
37
29
4
3
2