Hyundai'nin Dijital Araba Anahtarı Uygulaması Play Store'da Yayınlandı

10
1
0
0
0
Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, Play Store'da Hyundai Digital Key adlı bir dijital araba anahtarı uygulaması yayınladı. Söz konusu uygulama, araç sahiplerinin otomobillerini Android akıllı telefonlarından kontrol etmelerine imkan tanıyor.

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden biri olan Hyundai, dijital dönüşüm stratejisi kapsamında geliştirdiği dijital araba anahtarı uygulaması Hyundai Digital Key’i Google Play Store’da yayınladı. 

Kullanıcıların, araçlarını bir Android akıllı telefon kullanarak kontrol etmelerini ve sanal bir araba anahtarını dört kullanıcıya kadar paylaşmalarını sağlayan uygulama, şimdilik yalnızca 2020 Hyundai Sonata modelini destekliyor.

digital key

Hyundai Digital Key uygulamasını kullanarak, aracınızı kontrol etmek için hem Bluetooth Low Energy (BLE) hem de NFC'yi destekleyen Android tabanlı bir akıllı telefona ihtiyacınız var. NFC üzerinden aracı kilitlemek ve kilidini açmak için, telefonu sürücü tarafındaki kapının kulpuna yakınlaştırmak yeterli olacak. 

BLE ise aracı kilitlemek ve açmak, bagaj kapağını kaldırmak, panik uyarılarını etkinleştirmek ve motoru çalıştırmak istediğinizde devreye giriyor. Hyundai Digital Key ile dört kişiye kadar sanal araba anahtarı oluşturabiliyorsunuz. Uygulama aynı zamanda, her bir sürücünün koltuk pozisyonu, yan ayna pozisyonu, radyo ön ayarları ve ses ayarları gibi özel tercihlerini kaydedebilecek kadar da akıllı.

dijital araba anahtarı

Hyundai, hem aracı hem de uygulamayı çok katmanlı güvenlik prosedürleri ile korumak için Trustonic Application Protection (TAP) ile ortaklık kurduğunu açıkladı. 

Hyundai Digital Key hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://docs.google.com/document/d/1G7wX7RDenzarZhtGRvDrZYsGyeAvhQ6KHI35oGo9iXA/edit
10
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
1
0
0
0