İddia: Yeni macOS Güncellemesi İle Medya Uygulamaları Bağımsız Hale Gelecek

12
2
1
1
0
Yayınlanacak yeni macOS güncellemesi ile Music, Podcasts, TV ve muhtemelen Books uygulamalarının bağımsız hâle geleceği söyleniyor. Ayrıca Books uygulamasının tasarımının da değişeceği belirtiliyor.

Apple’ın Mart ayında düzenlediği etkinlikte yeni TV uygulaması tanıtılmış ve uygulamanın yakın zamanda Mac’e de geleceği belirtilmişti. Bu duyurudan sonra kullanıcılar, Apple’ın diğer medya uygulamalarını da Mac’e getirip getirmeyeceğini, nihayetinde iTunes’u farklı uygulamalara bölüp bölmeyeceğini merak etmeye başladılar.

Steve Troughton-Smith isimli bir geliştirici, Apple’ın macOS için yeni TV uygulamasının yanında yeni bir Music, Podcast ve Books uygulamaları üzerine çalıştığını iddia etti. Aslında bunun doğru olması mümkün çünkü bazı farklı geliştiriciler de macOS’un sonraki versiyonunun (macOS 10.15) bağımsız Music, Podcast ve TV uygulamaları ile geleceğini belirtiyorlar. Benzer şekilde Books uygulamasının yeniden dizayn edildiği söyleniyor. Ayrıca yeni Podcasts ve TV uygulama simgelerinin nasıl görüneceğini de biliyoruz.

Güncelleme ile Mac’te yeni Books uygulaması için News uygulamasındakine benzer bir kenar çubuğu kullanıma sunulacağı belirtilmekte. Ayrıca iddiaya göre uygulamada Library, Book Store ve Audiobook Store gibi butonların bulunduğu daha ince bir çubuk da olacak. Library butonu kullanarak sahip olunan kitaplar, sesli kitaplar ve PDF dosyaları gibi içeriklere erişilebilecek.

Apple'ın Mac’te bağımsız medya uygulamaları kullanması durumunda macOS 10.15 sürümünde iTunes’a ne olacağı konusunda da bazı söylentiler var. Kaynaklara göre bu güncellemede iTunes hâlâ kullanılabilir olacak. Çünkü Apple’ın eski iPod’ları ve iPhone’ları eşitlemek için bu uygulamayı kullanmaktan başka bir çözümü henüz yok. Bu yüzden iTunes’un kullanımına bir süre daha devam edilmesi gayet mantıklı.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/04/10/macos-10-15-itunes-standalone-apps/
12
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
1
1
0