İnsanlar, Elon Musk’ın Kafalarını Delmesini İstiyor

58
12
8
3
2
İnsanlar, Elon Musk’ın Kafalarını Delmesini İstiyor
Elon Musk’ın şirketi Neuralink hakkında yaptığı açıklamaların ardından internet, firmanın çalışmalarında kobay olmak istediğini belirten kişiler ile doldu.

Elon Musk’ın yeni girişimi Neuralink, insan beyni ile makineler arasında iletişim kurmayı sağlamak istiyor. Engelli ya da felçli kişilerin beyin gücüyle internete bağlanabilmesini, telefon ve bilgisayar kullanabilmesini sağlayabilecek yöntemler geliştiren firmanın projeleri, Elon Musk tarafından açıklandı.

Elon Musk, yaptığı açıklamalarda 2020 yılında gönüllüler ile testler yapmaya başlayacaklarını açıkladı. Ardından internet, kobay olmak isteyenler ile doldu. 

“BEYNİMİ AL ELON”

Neuralink’in tek yapması gereken beyin ile bağlantı kuracak birkaç ince bağlantı teli kullanmak olsa da bu iddialı arkadaş, bütün beynini işin içine katmaktan çekinmemiş.

Neuralink’in patronu olan Max Hodak, ileride yapacakları çalışmada vücutta hiç delik açmadan çalışmak istediklerini belirtiyorlar. Tabii bu insanları durduruyor mu? Hayır. Bakınız aşağıdaki arkadaş komple kendinden vazgeçmiş durumda: 

“Kendimi nerede bilim adına feda edebilirim?” 

Tabii ki herkes bu kadar heyecanlı değil. Daha sakin yaklaşan, tedbiri elden bırakmayan insanlar var. 

“Selam Musk! Neuralink, Amerikan Gıda ve İlaç idaresi tarafından onaylanınca beni insan deneklerinden biri olarak yaz.”

İnsanların bu tweetleri neden attığı, amaçlarının ne olduğu kesin değil. Bunun altında gerçek bir bilim aşkı mı yoksa Musk’tan cevap alıp bir anlık internet şöhreti yakalama isteği mi var bilinmiyor. Yine de insanların okuduklarını anlamamış olmaları daha olası. 

“@neuralink’te çalışacak kalibrede olmadığımı bilecek kadar zekiyim ama Neuralink’in üzerimde çalışması için gönüllüyüm.”

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/people-begging-elon-musk-skull
58
12
8
3
2
Emoji İle Tepki Ver
58
12
8
3
2