iPhone 11'in Kamera Tasarımı, Tripofobikleri Hayata Küstürdü

72
12
8
6
2
Apple dün yeni akıllı telefonları iPhone11’leri tanıttı. Telefonların kameraları, nadir görülen bir fobi çeşidi olan tripofobisi bulunanların hiç de hoşuna gitmedi.

Salı akşamı Apple’ın tanıtım etkinliği, şirketin efsanevi CEO’su Steve Jobs’ın adını taşıyan tiyatroda yeni cihazlarını gün yüzüne çıkardı. Bu cihazlar arasında en büyük ilgiyi görenlerden biri de yeni iPhone 11 oldu. 

Yeni iPhone 11 Pro pek çok yeni kamera özelliğiyle tanıtıldı. Arka planı devreden çıkaran portre modu, öne bakan yavaş çekim (Apple’ın tabiriyle slofie) kamerası ve geniş açılı çalışmalar için üç farklı lens ile telefon, insanların beğenisine sunuldu. 

Apple’ın telefon tasarımı daha şimdiden olumsuz geri bildirimle karşılaşmış durumda. Bu geri bildirim de en beklenmedik gruplarından birinden, tripofobiklerden geldi. 

iphone 11

Tripofobik kişiler, deliklere ve delikli yapılara uzun süre bakamaz ve rahatsız olurlar, kaşıntıları tutar. Genelde küçük deliklerin yığın halinde toplanması bu fobiyi tetikler. 

İnsanlar Twitter’da yeni iPhone 11 tasarımının tripofobilerini tetiklediğini dile getirdi ve telefona bakarken dehşete düştüklerini ifade ettiler. Bazı kullanıcılar telefonun rahatsız edici olduğunu söylerken, bazıları doğrudan iPhone 11’i almayıp eski modellere yöneleceklerini söyledi. 

Tripofobi resmi olarak bir tıbbi sorun olarak tanınmıyor olsa da bu durum, insanların tepki göstermesine engel değil. 

“Bu #iPhone11 tripofobimi hayvan gibi azdırdı. 

3 gözlü iblis telefonunuz sizde kalsın. 

Böyle iyiyim”

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/apple-iphone-new-design-triggering-phobia
72
12
8
6
2
Emoji İle Tepki Ver
72
12
8
6
2