iPhone 11 Pro Max, Batarya Testinde Galaxy Note10+ ile Karşılaştı (Video)

25
7
3
1
1
Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 11 Pro Max, batarya testinde ezeli rakibi Galaxy Note10+'ın karşısına çıktı. Her iki telefonun da batarya kullanım süreleri test edildi. Yapılan testlerin sonucunda hangi telefon daha iyi çıktı dersiniz?

Apple'ın sadece günler sonra Türkiye'ye gelecek olan yeni modeli iPhone 11 Pro Max, teknoloji tutkunları tarafından test edilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde profesyonel bir DSLR fotoğraf makinesi ile kapıştırılan iPhone 11 Pro Max, şimdi de ezeli rakibi Samsung Galaxy Note10+'ın karşısına çıktı. Ancak bu test, kamera özellikleriyle ilgili değildi.

iPhone 11 Pro Max'in kamera kalitesi kendisini ispat etmiş durumda. Dolayısıyla da artık daha fazla kamera testi görmeyeceğiz gibi görünüyor. Ancak iPhone 11 Pro Max'in kendini ispatlamak zorunda olduğu hala bir donanımsal özelliği daha var; bataryası. Hal böyle olunca da test ekibi, iki yeni amiral gemisini, iPhone 11 Pro Max ile Galaxy Note10+'ın batarya performanslarını test ettiler.

iPhone 11 Pro Max Galaxy Note10+

iPhone 11 Pro Max'in batarya kapasitesi 4.000 mAh. Bu bataryayı kullanan işlemci ise Apple'ın "A13 Bionic" modeli. Samsung Galaxy Note10+'ta ise 4.300 mAh'lık bir batarya bulunuyor. Bu batarya, Exynos 9825 işlemcisine güç veriyor. Hal böyle olunca da Galaxy Note10+'ın bataryasının, iPhone 11 Pro Max'e oranla daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak sonuç gerçekten de böyle mi oldu?

Testi yapan ekip, PhoneBuff isimli bir YouTube kanalı. Bu kanal, pek çok akıllı telefona yaptığı batarya testleriyle biliniyor. Kanal yöneticileri, telefonları bir robot kol yardımı ile test ediyorlar ve böylelikle adil sonuçlara ulaşacaklarını söylüyorlar. Ekip telefonları boşta durma, arama, açık ekran süresi gibi farklı kategorilerde karşılaştırıyor. 

Teste gelecek olursak, her iki telefon da testin başında bir saatlik sesli konuşmaya maruz bırakıldı. Bu testin sonunda Galaxy Note10+, bataryasının yüzde 5'ini tüketirken, iPhone 11 Pro Max ise sadece yüzde 1 oranında batarya tüketimi yaptı. Testin devamında da benzer sonuçlara ulaşıldı. iPhone 11 Pro Max; mesajlar, tarayıcı gezinmeleri, e-posta kullanımı, Instagram'da dolaşma gibi işlemlerin hepsinde Galaxy Note10+'tan daha iyi bir performans göstermeyi başardı.

Testin sonuna gelindiğinde ise karşımıza şu sonuç çıkıyor: iPhone 11 Pro Max, toplamda 27 saat 5 dakika boyunca kullanılabiliyor. Galaxy Note10+ ise toplamda, 25 saat 3 dakika kullanım imkanı sunuyor. Ortaya çıkan bu değerler, iPhone 11 Pro Max'in bataryasının Galaxy Note10+'a oranla düşük kapasiteli olmasına rağmen, Galaxy Note10+'tan daha iyi bir performans sunduğunu gözler önüne seriyor.

PhoneBuff tarafından yapılan batarya testini hemen aşağıda bulunan bağlantı aracılığıyla izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://bgr.com/2019/10/10/iphone-11-pro-max-vs-galaxy-note-10-plus-battery-test/
25
7
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
7
3
1
1