iPhone'u Daha Hızlı Kullanmak İçin 8 İşe Yarar Tüyo

25
16
12
3
2
Günlük hayatımızda en çok eriştiğimiz dijital cihazlar olan akıllı telefonlar, kişilerle iletişimimiz konusunda da büyük bir rol oynuyor. Adeta kişisel asistanımız derecesinde bizlere destek olan akıllı telefonlar olmadan bir yaşam gerçekten fazlasıyla zor. Peki bizlerin hayatını bu kadar kolay hâle getiren akıllı telefonlarımızı nasıl daha hızlı kullanırız, işlemlerimizi nasıl daha hızlı hâllederiz?

Akıllı telefon sektörünün büyük çoğunluğunu oluşturan iPhone'lar, kendi ekosistemlerine sahip olmaları sayesinde diğer akıllı telefonlardan öne çıkıyorlar.

Kendilerine has bir işletim sistemine sahip olan bu cihazlar, stabil ve kullanışlı olmaları sebebiyle sektördeki yerini ve sahip olduğu hayran kitlesini korumaya devam ediyor.

Peki iPhone kullanıcıları hayatlarını çok daha kolay hâle getirmek için ne yapabilir? iPhone'larını daha verimli şekilde kullanmak için hangi yollara başvurabilir? Önemli detayları içeren listemizi sizler için oluşturduk.

8. En basit şekilde: Siri

iPhone'ların sesli asistanı olan Siri, cihazdaki birçok işlemi ekrana hiçbir dokunma gerçekleştirmeden yapmanıza olanak tanıyor. Hey Siri! sesli komutuyla uyandıracağınız asistanınıza herhangi bir uygulamayı açmasını söyleyebilirsiniz. Bu sayede istediğiniz uygulamaya kısa süre içerisinde erişim sağlayabilirsiniz.

En hızlı şekilde mesaj gönderebilmek için veya alarmınızı ayarlamak için yine Siri'yi kullanmayı tercih edebilirsiniz. Sesli asistan Siri'nin daima size yardım etmek için yanınızda bulunduğunu unutmayın.

7. Safari'deyken bir bağlantıya basılı tutun

Safari'de dolanıyorken bir bağlantının ön gösterimini izlemek için üzerine basılı tutun ve pencere gelince yukarı kaydırın. Bu yöntem ile bağlantının içeriğini görebilmenizin yanı sıra Kopyala, Paylaş, Okuma Listesine Ekle ve dahası gibi birçok işlemi bu bağlantı için en kısa yoldan gerçekleştirmeniz de mümkün.

6. Pilden acilen tasarruf mu etmeniz gerekiyor? Uçuş modunu kullanın

Cihazınızın daha hızlı bir şekilde şarj olmasını istiyorsanız şarj esnasında cihazınızı uçuş moduna alabilirsiniz. Bu sayede iPhone'unuz şarj olurken arka planda herhangi bir işlemle uğraşmayarak enerjiden tasarruf edecektir.

iPhone'unuzun pil seviyesi gerçekten düşük ve cihazınızın daha uzun bir süre çalışmasını istiyorsanız bu durumda yine cihazınızı uçuş moduna alarak gerekli süre kadar pilden en yüksek tasarrufu sağlayabilirsiniz.

5. İnternet sayfasını çevrimdışı kaydedin

Daha sonra okumak istediğiniz bir internet sayfasını çevrimdışı olarak kaydetmeniz sayesinde internete erişiminiz bulunmasa dahi kaydetmiş olduğunuz sayfaya istediğiniz zaman erişim sağlayabilirsiniz.

Bunu gerçekleştirmek için Safari'de iken ekranın sağ alt kısmında bulunan yer imi butonuna basılı tutmanız ve ardından açılan pencerede Okuma Listesine Ekle seçeneğini seçmeniz yeterli.

4. Uygulamalar arasında hızlı geçiş

Kullandığınız uygulamalar arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmak istiyorsanız ekranın sol üst köşesine parmağınızı bastırın ve sağa doğru sürükleyin. Bu yöntem ile bir önceki uygulamaya anında geçiş yapabilirsiniz.

3. Nokta yapmak için boşluk tuşunu kullanın

Metin mesajlarını oluştururken noktalama işaretlerini kullanmak hem yazdığımızın doğru bir şekilde anlaşılabilmesi hem de yazımımızı doğru gerçekleştirmemiz açısından büyük bir önem taşıyor.

Bu noktalama işaretleri arasında en çok kullandığımız "nokta"yı ise cümleniz bittiğinde boşluk tuşuna iki kez dokunarak kolayca oluşturabilir ve otomatik olarak büyük harfe geçiş yapabilirsiniz.

2. Hesap makinesinde geri tuşu

iPhone'larda bulunan Hesap Makinesi uygulamasında yanlış bir tuşa bastığınızda adımınızı geri alabilmek için herhangi bir tuşu ekranda göremeyebilirsiniz.

Kullanıcılarının yanlış veriyi girebilme ihtimaline karşı Apple, sayıların bulunduğu kısımda parmağın sağdan sola doğru sürüklenmesiyle girilen verinin geri alınabilmesine olanak tanımış.

1. Mükemmel bir selfie çekin

Ön kamera ile fotoğraf çekmek her zaman ayrı bir dert olmuştur. Özellikle ekranların büyümesiyle iPhone'larda kamera tuşuna parmağımızla yetişirken cihazın titrememesi neredeyse olanaksız. Hâl böyle olunca çekilen fotoğraf da fazlasıyla kalitesiz oluyor.

Ne var ki Apple, kullanıcılarının bu şekilde bir sorunla karşı karşıya kalabileceklerini düşünerek iPhone'larının ses açma ve ses kısma butonlarını da birer deklanşör olarak ayarlamış. Ön kamera ile fotoğraf çekerken bir ses tuşuna basmanız, fotoğrafı çekmeniz için yeterli.

Kaynak : https://www.computerworld.com/article/3390304/16-iphone-tips-to-get-things-done-faster.html
25
16
12
3
2
Emoji İle Tepki Ver
25
16
12
3
2