Kaçak Avcılar, Afrika Aslanlarını Dişleri ve Pençeleri İçin Öldürüyorlar

40
4
2
1
0
Asya bölgesinde popülerlik kazanan kaplan dişi ve pençesinden yapılmış takılar, kaplan sayısının azalmasıyla birlikte aslanların da soyunu tehlikeye atmaya başladı. Kaçak avcıların hedefinde Afrika Aslanları var.

Üzerinde yaşadığımız dünyada soyu tükenmek üzere olan ya da maalesef soyu tükenmiş canlılara dair haberlere aşinayız. Konu, yeryüzünde yaşayan büyük kediler olduğunda ise bu durum ciddiyetini daha da arttırıyor. Zira kedigillerin en büyük ve dominant türlerinden kaplanların soyu neredeyse tükenmek üzere. Özellikle yaşayan en güçlü büyük kedi türü olan Sibirya Kaplanı neredeyse yok olmanın eşiğine geldi. Fakat insanlık bundan da ders çıkaramamış olacak ki kaplanlardan umudu kesen kaçak avcılar, bu sıralar gözlerini aslanlara dikmiş durumda.

Dev bir kaçak endüstriye dönüşen kaplan pençesi ve dişine yönelik pazar, hedef değiştirerek aslan dişi ve pençesi kaçakçılığına başladı. Her geçen gün Afrika aslanlarına yönelik kaçak avlanmanın boyutu ve götürdükleri artıyor. Asya pazarını hedef alan bu kaçakçılığın odak noktasında aslan pençesi ya da dişinden yapılmış takı ve mücevherler olduğu tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Mozambik Limpopo Milli Parkı’nda zehirli bir dana kalıntısının yanında ölü olarak bulunan 4 aslana yakından bakıldığında, pençelerinin ve dişlerinin sökülmüş olduğu fark edildi. 1993’ten bu yana bu tür kaçak avlanmalar şiddetini arttırarak devam ediyor, Afrika aslanı nüfusu günümüz itibariyle %43 azalarak 20.000 altında bir seviyeye düşmüş durumda. Limpopo Milli Parkı, önlem olarak artık askerlerce ve bu iş için özel olarak toplanmış birliklerce korunuyor. Üstelik avcıları canlı olarak tutuklayanlara, özel ödemeler yapmayı hedefliyor.

Kaynak : https://news.nationalgeographic.com/2018/06/wildlife-watch-illegal-trade-lions-teeth-claws-poaching/
40
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
40
4
2
1
0