Kerimcan Durmaz, Kesilen 8 Ayrı Vergi Cezasına İtiraz İçin Mahkemeye Çıktı

36
24
10
2
0
Son dönemde sosyal medya uzmanlarının gelirlerini mercek altına alan Maliye, ünlü fenomen Kerimcan Durmaz’a 8 ayrı rapor hazırlayarak ceza kesti. Kerimcan Durmaz bu cezalara itiraz etti. Durmaz’ın davaları peş peşe görüldü.

Sosyal medya fenomenleri, katıldıkları etkinlikler ve yaptıkları tanıtımlardan kazanç elde ediyor. Bu kazançlar bazen astronomik olarak kabul edilebilecek noktalara ulaşıyor.

Bakırköy Vergi Dairesi, 2017’de gelen bir ihbar üzerine fenomen Kerimcan Durmaz’ın defterlerini incelemeye başladı. Yapılan incelemeler sonunda Durmaz hakkında 8 ayrı rapor düzenlendi. Raporların her biri için ayrı ayrı ceza alan Durmaz, hem elde ettiği gelirler hem de kullandığı ürünlerin ödenmeyen KDV’si yüzünden para cezasına çarptırıldı. Pahalı kıyafet, çanta gibi eşyalarının ticari faaliyet amaçlı kullanıldığını belirleyen maliye, Durmaz’a 80 bin TL ceza kesti. Bir dosyada ise Durmaz’ın ‘özel usulsüzlük cezası’ aldığı görüldü. Bu ceza da 38.790 TL oldu.

Durmaz, yaptığı savunmada vergilerini ödediğini ve hesabına gelen paranın borç alacak ilişkisinden kaynaklandığını söyledi. Bakırköy Vergi Müdürlüğü ise savunmasında paranın ticari faaliyet kaynaklı olduğunu söyledi.

Kerimcan Durmaz “Son üç yıldır elde ettiğim kazancın vergisini düzenli olarak ödüyorum. Ancak daha önceki yıllarda, bu konuda yeterli bilgiye sahip değildim. Benim gibi diğer arkadaşlar da öyle. O dönemler için kesilen cezalar var. Ben de bunların iptali için dava açtım. Duruşma gününü de unutmuşum. Son anda avukatım olmadan duruşmaya katıldım. Bu nedenle iyi bir savunma da yapamadım zaten” dedi.

Raporlarda geriye dönük olarak 5 yıllık faaliyetler incelendi. Kerimcan Durmaz ile ablası Neşe Fişek’e ait şirket arasındaki para transferleri ve Durmaz ile menajeri arasındaki para akışı da incelemelere takıldı.

Sosyal medya fenomenleri, yüklü vergi cezasından kurtulmak için ‘pişmanlıkla vergi ödeme’ imkanından faydalanabiliyorlar.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/kerimcan-durmaza-vergi-soku-8-ayri-rapor-duzenlendi-41145996
36
24
10
2
0
Emoji İle Tepki Ver
36
24
10
2
0