Kız Kulesi’nin Oyuncu Bilgisayarı Gibi Görünen Işıklandırması Gündem Oldu (Işıklandırmanın Neden Böyle Olduğu da Açıklandı)

31
12
7
1
0
Restorasyonu tamamlanan ve 11 Mayıs'ta ilk ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan Kız Kulesi'ndeki ışıklandırma, sosyal medyada gündem oldu. Işıklandırmaya ilişkin açıklama da geldi.

İstanbul’un en önemli simgelerinden Kız Kulesi, 2021 yılından bu yana restorasyon altındaydı. Uzun süren restorasyon süreci, geçtiğimiz günlerde sonlanmış ve Kız Kulesi’ni çevreleyen iskelet ve koruyucu file kaldırılmıştı.

Kız Kulesi’nin restorasyon sonrasındaki hali, önceki haline benzememesi nedeniyle bazı tepkilere neden olmuştu. Öte yandan bu kez, Kız Kulesi’nin ışıklandırması ayrı bir tartışma başlattı. Kalitesiz RGB oyuncu ekipmanlarına benzeyen ışıklandırma, Ekşi Sözlük’te de başlık oldu.

Kız Kulesi’nin ışıklandırması böyle gözüküyor:

kız kulesi

kız kulesi

kız kulesi

Fotoğraflar: Ahu Öztürk.

Işıklandırmaya gelen tepkiler:

kız kulesi

kız kulesi

kız kulesi

kız kulesi

kız kulesi

kız kulesi

kız kulesi

kız kulesi

Işıklandırmanın neden kötü gözüktüğüne dair açıklama da geldi:

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, konunun gündem olmasının ardından Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu ve tartışma yaratan ışıklandırmanın nedenini açıkladı. Coşkun'un açıklamasına göre söz konusu fotoğraf yarın gerçekleşecek açılıştaki ışık gösterilerinin denemeleri sırasında çekildi. Yani merak etmeyin; Kız Kulesi, bu şekilide ışıklandırılmayacak. Tabi asıl ışıklandırmanın daha mı iyi daha mı kötü olacağını henüz bilmiyoruz.

kız kulesi

31
12
7
1
0
Emoji İle Tepki Ver
31
12
7
1
0