Dünyanın En Pahalı Otomobili ile Tanışın: Karşınızda 142 Milyon Dolara Satılan Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhout

32
8
2
1
0
Mercedes-Benz, sadece iki adet ürettiği 300 SLR Uhlenhout'tan bir tanesi tam 142 milyon dolara sattığını açıkladı. Şirket, satıştan elde ettiği gelirle gençler için özel bir fon oluşturacak.

Geçtiğimiz günlerde konuştuğumuz meselelerden bir tanesi, Mercedes-Benz'in bir otomobilinin 142 milyon dolara satıldığı iddiasıydı. Edinilen bilgilere göre yalnızca iki adet üretilen 300 SLR Uhlenhout'tan bir tanesi, çıkarıldığı açık artırmada sektör için rekor bir fiyata alıcı bulmuştu. Şimdiyse bu konuyla ilgili resmi bir açıklama geldi. Yapılan açıklamalarla iddialar da doğrulanmış oldu.

Mercedes-Benz'in resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamalarda, 1955 model 300 SLR Uhlenhout'un tam 142 milyon dolara satıldığı açıklandı. Mercedes-Benz, bu otomobil için "dünyanın en değerli arabası" sıfatını kullandı ki haklı. Zira bugüne kadar hiçbir otomobil için böyle astronomik bir fiyat teklif edilmemişti. Rekorun önceki sahibi, 70 milyon dolara satılan bir Ferrari 250 GTO'ydu.

Satıştan elde edilen parayla özel bir fon kurulacak. Tamam da niye?

1956 Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe

Mercedes-Benz'in yaptığı açıklamalara göre satıştan elde edilen para ile şirket için özel bir fon oluşturulacak. Bu fon ile gençlerin destekleneceğini açıklayan yetkililer, fonun nasıl kullanılacağını detaylandırdılar. Buna göre fon iki alt dala ayrılacak; bu dallar okul ve program olarak karşımıza çıkacak. Okul paketi kapsamında genç öğrencilerin çevre bilimi projeleri için teşvik edilmesi sağlanacak. Hatta durumu olmayan öğrencilerin eğitim masrafları da karşılanacak. Program fonlaması ise gençlerin projeleri için maddi destek sağlayacak. Ayrıca projesi incelenen gençler için kariyer fırsatları da sunulacak. Böylelikle Mercedes-Benz, geleceğe yönelik atılımları el altından ve çok güçlü bir biçimde desteklemiş olacak.

Karşınızda, dünyanın en değerli otomobili Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhout

Adını yaratıcısı ve baş mühendisi Rudolf Uhlenhaut'tan alan otomobil, üretildiği dönemin en özel araçlarından bir tanesiydi. Kanat kapı tasarımına sahip olan 300 SLR Uhlenhout, sonraki dönemler için de trend belirleyici oldu. Ayrıca bu otomobil, o dönem için mükemmel sayılan bir performansa sahipti. Hal böyle olunca da Mercedes-Benz 300 SLR Unhlenhout, tüm otomobil tutkunlarını kendine hayran bırakmıştı

Kaynak : https://carbuzz.com/news/mercedes-silver-arrow-becomes-most-expensive-car-ever-sold-at-142-million
32
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
32
8
2
1
0